Hyppää sisältöön

TOP5: Näitä et voi kuunnella hymyilemättä – selostajat sekoavat olympialaisten suorituksista

Rion olympialaisissa nähtiin hienoja urheilusuorituksia, mutta eräänlaisiksi urheilusuorituksiksi laskettaneen myös selostajien urakat. Kokosimme parhaat palat alle - virittäydy vielä kerran olympiatunnelmaan!

Suvi Mikkonen
Kuva: AOP
Suvi Hakkarainen

5

Mikkonen eteni puolivälieriin - vieläkö selostamon ikkuna on ehjä?

Suvi Mikkonen eteni Riossa taekwondon naisten 57-kiloisten sarjassa puolivälieriin, kun hän voitti avausottelussaan Brasilian Julia Vasconcelos do Santosin 10-9.

Mikkonen nousi kolmannessa erässä tappioasemasta voittoon, ja suomalaisen saavutus tuskin jäi huomaamatta, jos vastaanottimissa olivat äänet päällä. Kuuntele Timo Uusitalon selostama ottelu videolta!

Suvi Mikkonen

4

Tokola nostaa ja pyörtyy - selostamossakin hapen loppuminen lähellä

Painonnostaja Milko Tokola pyörtyi 175 kilogramman työnnön jälkeen matkalla takahuoneeseen. Työntö kuitenkin onnistui reippaiden karjaisujen ja kannatusten avulla. Tokolan kokonaistulokseksi tuli 320 kg, kun hän tempaisi 145 kilogrammaa aiemmin. Hän oli lopputuloksissa B-ryhmän yhdeksäs.

Lähes yhtä kovaan suoritukseen ylsi selostamon puolella tunnelmia radioon välittänyt Juha Mäntykenttä.

Milko Tokola pyörtyy

3

"Herre gud vilken tid!" Kuuntele ruotsalaisselostamon reaktio Sjöströmin maailmanennätykseen

Ruotsin Sarah Sjöström oli omaa luokkaansa Rion naisten sadan metrin perhosuinnin finaalissa. Hän onnistui parantamaan omaa maailmanennätystään uimalla ajan 55,48. Vanha ennätys parani 16 sadasosalla.

Toiseksi ui lähes sekunnin Sjöströmistä jäänyt Kanadan Penny Oleksiak (56,46). Ymmärrettävästi ruotsalaisselostamossa ilakoitiin aiheesta.

Sarah Sjöström onnittelee Katie Ledeckyä.

2

Tämän kuuleminen saa hengästymään: Yle Puheen selostaja sekoaa Potkosen mitalista

Yle Puheen selostaja Juha Mäntykenttä ei pysy housuissaan, kun Suomen Mira Potkonen varmisti olympiamitalin ottelussa Irlannin Katie Tayloria vastaan. Taylor on tällä hetkellä maailman ykkösnaisnyrkkeijä, joten paukku oli melkoinen!

Mira Potkonen (vas.) ja Katie Taylor

1

Eläköityvät legendat viimeistä kertaa yhdessä – Phelpsin lisäksi myös Hoopi siirtyy vapaaherraksi

Samalla kun kaikkien aikojen uimarin Michael Phelpsin olympiaura päättyi, päättyi myös Ylen legendaarisen Hannu-Pekka Hännisen aktiiviura uintiselostajana. "Hoopi" Hänninen selosti kaikki Phelpsin voittamat olympiakultauinnit. Katso tästä kaksikon viimeinen yhteinen suoritus.

Michael Phelps Rion olympialaisissa 2016.

Suosittelemme sinulle