Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Useat supertähdet houkutuslintuina – himoittu NHL-lupaus teki valintansa

Pitkään uutta seuraansa pohtinut Jimmy Vesey on tehnyt New York Rangersin kanssa NHL-sopimuksen.

jimmy vesey
Kuva: AOP
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa tuhoisaa jälkeä tehnyt Jimmy Vesey on tehnyt tulokassopimuksen NHL-seura New York Rangersin kanssa. Vesey, 23, päätti yliopistouransa Harvardissa viime kauteen ja on ollut yksi pelaajamarkkinoiden kuumimmista nimistä.

Nashville Predators varasi Veseyn kesällä 2012 numerolla 66, mutta isokokoinen laitahyökkääjä ei ikinä tehnyt seuran kanssa sopimusta. Buffalo Sabres hankki Veseyn pelaajaoikeudet kesäkuussa, mutta ei pystynyt houkuttelemaan häntä joukkueeseen.

Vesey päätti lopulta siis suunnata New Yorkiin. Rangers käytti lupauksen houkuttelemisessa median voimaa: muiden muassa New York Metsin syöttäjä Noah Syndergaard, näyttelijä Jerry Ferrara ja entinen NFL-tähti Boomer Esiason kehottivat Veseyä valitsemaan New Yorkin.

Huhujen mukaan myös Hollywood-tähti Liam Neeson nauhoitti Veseylle videon.

- He olivat hauskoja ja oli siistiä, että tuollaiset julkkikset ottivat yhteyttä minuun. En kuitenkaan usko, että se vaikutti päätökseeni, Vesey kommentoi sopimuksen synnyttyä.

Vesey kertoi valinneensa Rangersin, koska he tekivät hänelle parhaan tarjouksen ja lupasivat hänelle heti peliaikaa.

- He todellakin halusivat minut riveihinsä. Kun puhuin heidän kanssaan, vaikutti siltä, että he tarvitsevat minut kokoonpanoonsa. He uskovat minuun. New York oli oikea valinta, laituri sanoi.

Myös Veseyä ennen samankaltaisen tien NHL:ään kolunneella Kevin Hayesillä oli vaikutusta päätökseen. Hayes ponnahti Rangers-miehistöön Boston Collegesta kaudeksi 2014-15.

- Keskustelin hänen kanssaan ja hän teki minuun suuren vaikutuksen, Vesey totesi.

Vesey pelasi NCAA:ssa neljä kautta ja teki 128 ottelussa yhteensä 80+64=144 tehopistettä. Jenkkihyökkääjän palkintokaapista löytyy muun muassa parhaalle yliopistopelaajalle jaettava Hobey Baker Award, alle 20-vuotiaiden MM-kulta sekä aikuisten MM-pronssi keväältä 2015.

Suosittelemme