Hyppää sisältöön

Verisen pesusienen arvoitus: 50 km kävelyn kärvistellyt Diniz munuaistulehduksessa

Ranskan sisukävelijä lopetti etenemisen olympiakävelyssä perjantaina kahdesti, mutta kuitenkin puski naama irvessä maaliin.

Kuva: AOP

Periksiantamattomuudellaan perjantaina säväyttänyt ranskalaiskävelijä Yohann Diniz tervehti lauantaina fanejaan Facebookissa (siirryt toiseen palveluun). Erittäin tuskaisen näköisenä armottoman 50 kilometrin kävelyn selvittänyt ME-mies kertaa viestissään uskomattoman päivän kulkua.

– Harmillisesti heti kymmenen kilometrin jälkeen aloin saada suuria vatsavaivoja ja menetin paljon verta. Mutta 30 kilometriin saakka uskoin mahdollisuuksiini, koska tahti ei ollut kiristynyt kuumuudessa. Mutta sitten kroppa väsyi verenvuodosta, kun lämpötila nousi ja kärsin nestehukasta.

Näillä paikkeilla kisan johdossa kävellyt Diniz ensimmäistä kertaa lopetti matkanteon, veti housuistaan verensekaisen pesusienen ja vaikutti keskeyttävänsä kisan. Hetken tilannetta punnittuaan Diniz ampaisi vasten kaikkia merkkejä taas matkaan. Kuitenkin pian kivut painoivat ranskalaisen koko pituudeltaan asfalttiin. Se ei miestä liioin pysäyttänyt, vaan hän nousi ylös ja puristi maaliin saakka sijoittuen kunnioitettavasti kahdeksanneksi.

– Nyt minun on levättävä, koska nestehukka oli paha ja minulla on lisäksi munuaistulehdus. Minun on käytävä aamulla uudelleen lääkärintutkimuksissa ultraäänessä, jotta minulle määrätään oikeanlaista hoitoa.

Olympiakullan voitti Slovakian Matej Toth. Suomalaisista Jarkko Kinnunen oli 23:s, Aleksi Ojala diskattiin ja Veli-Matti Partanen keskeytti.

Suosittelemme sinulle