Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kantasatamaan havitellaan kampusta – hotellin rakennustyöt lykkääntyvät

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kampussuunnitelmat lykkäävät Kotkan Kantasataman hotellihanketta. Hotellin oli tarkoitus nousta samaan aikaan outlet-keskuksen kanssa, mutta sen rakentamista on siirretty siinä toivossa, että kampus sijoittuisi Kantasatamaan.

Havainnekuva Kotkan Kantasataman rakennussuunnitelmista
Suunnitelmien mukaan Kotkan historiallinen Kantasatama voisi näyttää tulevaisuudessa tältä Kuva: AHR Architects
Mirjam Tahkokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotkan Kantasataman ensimmäiseen vaiheeseen eli outlet-keskukseen on löytynyt vuokralaisia yli puoleen tiloista. Rakentaminen on tarkoitus alkaa vuodenvaihteen tienoilla, ja valmista pitäisi olla vuonna 2018.

Sen sijaan hotellin rakennustyöt lykkääntyvät. Kotka Old Port -projektin pääkehittäjä Cameron Sawyer toivoo hartaasti, että Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kampus sijoittuisi hotellin yhteyteen.

– Se olisi hyvin looginen paikka kampukselle. En voisi keksiä sille parempaa paikkaa, Cameron Sawyer toteaa.

Ammattikorkeakoulu ei ole vielä päättänyt uuden kampuksen paikasta, mutta päätöksiä odotetaan syksyn aikana. Kantasatama-hankkeen kehittäjät lykkäävät hotellisuunnitelmia siihen asti, kunnes he tietävät, mihin ammattikorkeakoulu sijoittuu.

Cameron Sawyer toivoo, että hotellin rakennustyöt pääsisivät alkamaan ensi vuonna. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun on tarkoitus rakentaa uudet tilat vuoteen 2022 mennessä.

Katuruokaa satamavarastosta

Kantasatamaan on tulossa eräänlainen ruokatori, jossa pieniä ravintoloita ja baareja sijoitetaan saman katon alle välilaiturilla sijaitsevaan satamavarastorakennukseen. Sinne on tulossa myös alue, jossa ruoanlaitosta kiinnostuneet ihmiset voivat myydä ruokaa Ravintolapäivä-säännösten mukaisesti pop up -hengessä.

Vastaava ravintolamaailma on toiminnassa tällä hetkellä muun muassa Kööpenhaminassa.

Ruokatori on tarkoitus avata kokeilumielessä ensi kesänä Tall Ships Races -tapahtuman yhteyteen. Myöhemmin se voisi toimia myös joulutorina.

Katuruokatori säilyisi siihen asti, kunnes sen paikalle alettaisiin rakentaa uusia asuinrakennuksia.

Suosittelemme sinulle