Hyppää sisältöön

Kruunusilloille halutaan yhä yksityisautoilua – Kokoomuspomo ennakoi värikästä keskustelua

Helsingin lähivuosien jätti-investoinnista Kruunusilloista on syntymässä värikäs keskustelu ensi viikolla kaupunginvaltuustossa. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ennakoi, että kokoomuslaiset tulevat vielä valtuustossa vaatimaan yksityisautoilun sallimista silloilla.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yleissuunnitelman yhteydessä vertailtiin kolmea raitiotien reittivaihtoehtoa rautatieaseman ja Nihdin välillä. Tutkitut reitit kulkevat Aleksanterinkadun ja Pohjoisrannan kautta, Liisankadun kautta ja Hakaniemen kautta. Kuva: Helsingin kaupunki
Varpu Helpinen

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi eilen Kruunusiltojen hankesuunnitelman äänin 13–2. Vastaan äänestäneet perusuomalaisten Mika Raatikainen ja RKP:n Björn Månsson esimerkiksi ehdottivat suoraa vesiliikenneyhteyttä Laajasalosta Helsingin keskustaan.

Hakaniemen ja uuden Kruunuvuorenrannan asuinalueen yhdistäville Kruunusilloille on suunniteltu raitiovaunuliikennettä sekä lisäksi pyörätie ja jalankulkuväylä, joka olisi tarpeen vaatiessa myös hälytysajoneuvojen käytössä.

Kun valtava, 375 miljoonan euron investointihanke tulee valtuuston päätettäväksi ensi viikolla, keskustelussa nousee esille vesiliikenneyhteyden lisäksi yksityisautoilun salliminen silloilla. Näin ennakoi kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö.

– Kokoomuksen ryhmä on ollut koko ajan sitä mieltä, että Kruunusilloille kannattaisi tuoda myös autoliikennettä, kun kerran valtavat sillat rakennetaan.

Autovaihtoehto näyttää epävarmalta

– Jos mahdollista, niin kaikki kannattaa tehdä autoliikenteen tuomiseksi vielä näihin suunnitelmiin mukaan, mutta on rehellistä tunnustaa, että olemme niin pitkällä suunnittelussa ja hankkeen viemisessä eteenpäin, että se vaihtoehto näyttää varsin epävarmalta. En kuitenkaan usko, että jättäisimme käyttämättä ne puheenvuorot tai tekemättä mahdolliset ponsiesitykset valtuuston kokouksessa, Männistö sanoo.

Männistö muistuttaa kuitenkin, että kokoomuksen valtuustoryhmä on jo budjettisovun yhteydessä hyväksynyt Kruunusiltojen määrärahat kaupungin investointisuunnitelmiin. Lisäksi kokoomuslaiset kannattavat toimivia joukkoliikenneyhteyksiä Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon.

Demarit seisovat hankkeen takana

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki sanoo, että Kruunusiltojen takana ollaan.

– Jos kaupunginhallituksessa on oltu yksimielisiä, niin kaupunginvaltuustossakin ollaan. Ei näissä tilanteissa yleensä koskaan tapahdu käännöstä.

Pajamäen mukaan siltayhteys muodostaa uuden ulottuvuuden itään. Samalla se vahvistaa Hakaniemeä, jonne puuhataan muun muassa uutta hotellia. Kaiken lisäksi Helsingillä on ryhmäjohtajan mukaan varaa tällaisiin hankkeisiin.

– Sitäpaitsi itäväylä eikä metro eivät enää vedä ilman tätä hanketta, Pajamäki muistuttaa.

Vihreät kannattaa sillan rakentamista esityksen mukaisesti, Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs kertoo.

Suosittelemme sinulle