Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Benjamin Peltonen: "Olen itsekin ollut syrjitty. Siinä oli aika yksinäinen fiilis"

Some-tähti ja laulaja Benjamin Peltonen saapui suuren maailman tyyliin helikopterilla Seinäjoelle esiintymään koulurauhan julistustapahtumaan. Benjamin haluaa kertoa omaa tarinaansa ja edistää sillä tavalla suvaitsevaisuutta kouluissa.

Benjamin Peltonen
Benjamin Peltonen Kuva: Anne Elhaimer / Yle
Elina Kaakinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Alakouluikäisten suuri idoli, laulajatähti Benjamin Peltonen, 19, haluttiin esiintyjäksi koulurauhan julistustapahtumaan Seinäjoelle ja hänet sinne saatiinkin, mutta ei ilman erityisjärjestelyjä.

Benjamin saapui Seinäjoelle helikopterilla ja jatkoi samalla pelillä matkaa heti esiintymisen jälkeen.

– No täytyy sanoa, että tää on eka kerta, kun lennetään helikopterilla. Tää päivä on sen verran tiukka aikataulullisesti, että tän jälkeen täytyy heti lentää Helsinkiin... että näin tällä kertaa, totesi Benjamin.

Benjamin ja helikopteri
Nuoren tähden aikataulu on tiukka. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Tosi tärkeä tapahtuma

Huikeassa nosteessa olevalle, alun perin Instagramissa tähdeksi nousseelle Benjaminille osallistuminen koulurauhan julistukseen oli tärkeä juttu. Päivän teema "jokainen on arvokas" koskettaa nuorta artistia.

– Se on just näin, kaikki on saman arvoisia ja mun mielestä kaikki koulussa kiusaaminen on niin väärin. Tää on tosi tärkeä tapahtuma.

Benjamin haluaa itsekin olla mukana edistämässä koulurauhaa ja kitkemässä kouluista pois kiusaamista. Hän uskoo voivansa tehdä sen parhaiten olemalla esikuva suurelle fanijoukolleen ja kertomalla omaa tarinaansa.

– Mä olen itsekin ollut syrjitty, ehkä enemmän syrjitty kuin kiusattu, mutta sekin tuntui tosi pahalta.

Koulurauhan julistuksen tärkeä viesti Seinäjoella oli se, että ketään ei jätettäisi yksin, kaikki otettaisiin mukaan yhteisiin leikkeihin. Benjamin tietää omasta lapsuudestaan, miltä tuntuu jäädä yksin.

– Ala-asteella mulla ei ollut yhtään frendiä ja sitten mulle vähän niin kuin heitettiin tyhmiä kommentteja. Siinä oli aika yksinäinen fiilis.

Noina aikoina Benjamin sai onneksi tukea ja apua omalta perheeltään, ja hän sanookin, että perhe on hänelle "tosi tosi tärkeä".

Benjamin Seinäjoki Areenan lavalla.
Benjamin Seinäjoki Areenan lavalla. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Taukoa koulusta

Tiistaina liki kuudelle tuhannelle koululaiselle esiintynyt Benjamin pitää itse taukoa koulusta.

– Vielä vuosi sitten istuin koulunpenkillä, mutta sen jälkeen on kalenteri ollut niin täynnä, että on pitänyt ottaa taukoa. Nyt kun mä oon saanut tällaisen mahdollisuuden, niin tottakai mä otan kaiken irti tästä, mistä mä oon aina unelmoinut, sanoo Benjamin.

Benjamin kertoo pienestä pitäen halunneensa esiintyjäksi. Hän on siis jo saavuttanut unelma-ammattinsa. Koulutusta Benjamin kuitenkin arvostaa ja paluu koulunpenkille on mahdollista aikanaan.

– Mun molemmat vanhemmat on tosi korkeesti koullutettuja ja se on mulle kans tärkeetä. Tiedon hankkiminen on se mikä kiehtoo, sanoo Benjamin.

Suosittelemme