Hyppää sisältöön

Suuri osa Venäjän armeijasta yllätysharjoituksiin – "täysi taisteluvalmius aamulla kello 7"

Presidentti Vladimir Putin on määrännyt Ukrainaan rajautuvat eteläisen sotilaspiirin joukot välittömään taisteluvalmiuteen, jotta niiden toimintakyky voidaan tarkastaa. Lisäksi lukuisia muita yksiköitä on määrätty valmiuteen, jossa testataan, kuinka ne voivat tukea eteläisen sotilaspiirin toimintasuuntaa.

Uutisvideot: Venäjän armeija yllätysharjoituksiin
Uutisvideot: Venäjän armeija yllätysharjoituksiin
Yrjö Kokkonen
Venäjän armeijan sotilaat kilpailemassa kansainvälisessä Army Games -tapahtumassa Alabinossa, Venäjällä 13. elokuuta.
Venäjän armeijan sotilaita kilpailemassa kansainvälisessä Army Games -tapahtumassa Alabinossa, Venäjällä 13. elokuuta. Kuva: Maxim Shipenkov / EPA

Venäjän asevoimien ylipäällikkö, presidentti Putin on määrännyt suuren osan maan asevoimista pikaiseen valmiustilatarkistukseen. Tämä merkitsee, että maan eteläinen sotilaspiiri ja lukuisat muut yksiköt ovat olleet täydessä taisteluvalmiudessa aamusta kello 7 alkaen.

Valmiustilatarkistus koskee koko eteläistä sotilaspiiriä, joka kattaa alueet Ukrainan-vastaisella rajalla ja Kaukasuksella. Lisäksi valmiuteen on asetettu osia Läntisen ja Keskisen sotilaspiirin yksiköistä, Pohjoisesta laivastosta, ilmavoimista ja ilmakuljetusjoukoista.

Venäjän varapuolustusministeri Anatoli Antonov on määrätty informoimaan ulkomaisia sotilasattaseoita suuresta taisteluvalmiustarkastuksesta. ilmoittaa puolustusministeri Sergei Shoigu.

Shoigun mukaan eteläisen sotilaspiirin joukot muodostavat parhaillaan osastoja, jotka kykenevät suojaamaan itseään siirtymisen aikana. Läntisen ja Keskisen sotilaspiirin joukkoja testataan, että ne kykenevät tukemaan toimintaa strategisessa suunnassa lounaaseen, Shoigu kertoo.

Puolustusministerin mukaan harjoituksen ensimmäisen vuorokauden aikana on tärkeää tarkistaa joukkojen kyky suorittaa erityisiä taisteluvalmiuteen liittyviä aktiviteetteja.

Tällä hetkellä joukot vastaanottavat varusteensa, aseensa ja ammuksensa, nousevat ajoneuvoihin ja muodostavat kolonnia siirtyäkseen rautatieasemille ja lentokentille.

Harjoitusten on määrä päättyä elokuun lopussa.

Suosittelemme sinulle