Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kalifornia tuli Rovaniemelle – skeittiparkki ja pooli avataan harrastajille viikonloppuna

Rullalautailu kehittyi Kaliforniassa, kun skeittarit ottivat tyhjiä uima-altaita harrastuskäyttöön. Rovaniemen pooli on pohjoisin Suomesta löytyvä skeitattava allas.

Petri Kuusela rullaa Rovaniemen parkin poolia.
Petri Kuusela rullaa Rovaniemen uuden betoniparkin poolia. Kuva: Uula Kuvaja / Yle
Maija-Liisa Juntti
Avaa Yle-sovelluksessa

– Umpinaista uima-allasjäljitelmää eli poolia ei ihan pohjoisesta toista löydy. Street-alueella on kaikki rulallautailuun tarvittava. Löytyy kaarta, bänkkiä, curbia ja muuta, Rovaniemen nuoret rullautailijat ry:n puheenjohtaja Petri Kuusela kertoo.

Lappi Areenan parkkipaikan päätyyn rakennettu skeittipuisto on betoniparkkien rakentamiseen erikoistuneen Concrete Proofin käsialaa. Sama lappilaislähtöisen omistajan firma rakensi Sodankylän uuden rullalautaparkin. Rovaniemellä kestävä ja huoltovapaa betoparkki on otettu ilolla vastaan.

– Vanhan skeittiparkin uusimisesta väännettiin ainakin viisi vuotta. Vasta, kun pojat tuli Rovaniemelle tätä rakentamaan uskalsi hymyssä suin todeta, että nyt se tosiaan tulee, Kuusela kuvaa pitkää vääntöä harrastuspaikasta.

Tähän asti pohjoisin skeittava allas löytyi Jyväskylästä, nyt rullaamaan pääsee myös Rovaniemellä.
Tähän asti pohjoisin skeittava allas löytyi Jyväskylästä, nyt rullaamaan pääsee myös Rovaniemellä. Kuva: Uula Kuvaja / Yle

Uusi ja tasaisen rullauspinnan takaava parkki on houkutellut myös uusia harrastajia.

– Mahtava nähdä sellaisia, joita en ole vanhalla parkilla nähnyt, pikkunassikoita ja tyttöjä. Täällä on pikkukavereilla paljon paremmat mahdollisuudet kehittyä, kuin esimerkiksi itsellä aikoinaan, Kuusela miettii.

Mahtava nähdä harrastajia, joita ei ole vanhalla parkilla näkynyt.

Parkkialueen päätyy olisi mahtunut isompikin rullalautailualue. Aurinkoisina päivinä rullalautaparkki toisinaan ruuhkautuu.

– Tässä on laitettu aika paljon härveleitä pieneen tilaan. Kun täällä on paljon porukkaa, niin parkki vähän ruuhkaantuu. Mutta, kun katsoo hieman eteensä, mihin on menossa, niin kyllä kaikille tilaa löytyy.

Skeittiparkin toisessa päässä on street-osuus.
Skeittiparkin toisessa päässä on street-osuus. Kuva: Uula Kuvaja / Yle

Parkki on kaupunkilaisille ilmainen, mutta valvontaa ulkopaikkakuntalaisten maksuista ei ainakaan tänä syksynä ole. Rullalautailla saa ainakin kello 23 asti ja tällä hetkellä parkin käyttöä säätelee pimeän tulo.

– Täällä saadaan olla aika rauhassa, kun ei ole asutusta lähellä. Betoni on tosin materiaalinakin vähän hiljaisempi, eikä siinä skeitatessa paljon ääntä kuulu, Kuusela sanoo.

Uuden parkin innostamana Rovaniemen nuoret rullalautailijat ry on suunnittellut myös lajikursseja yhdessä Santasportin kanssa.

– Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pyritään järjestämään kurssi, jolloin voi tulla ohjatusti tutustumaan lajiin.

Rullalautailemaan pääsee lainalaudalla myös skeittiparkin virallisissa avajaisissa sunnuntaina kello 11-14.

Muokattu: Skeittiparkin avajaiset siirtyvät sateen vuoksi lauantailta sunnuntaille.

Suosittelemme