Hyppää sisältöön

Myrskytuuli riepottelee Hämettäkin

Lauantain voimakas tuuli on katkonut sähköjä Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Eniten sähköttömiä talouksia on Itä-Hämeessä, mutta Rauli-myrsky voi vielä yltyä iltaa kohti.

Aallokko lyö laituriin.
Kuva: Päivi Kuisma / Yle
Suvi Turunen

Lauantain Rauli-myrsky on aiheuttanut sähkökatkoja Kanta- ja Päijät-Hämeessäkin. Lauantaina iltapäivällä klo 16 jälkeen pahin tilanne on Itä-Hämeessä, jossa vajaat 9 000 Elenian asiakasta on ilman sähköä Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Padasjoella ja Sysmässä. Kymenlaakson sähkön asiakkaista ilman sähköä oli iltapäivällä reilut 500 asiakasta Hollolassa ja Kärkölässä. Orimattilassa ja Nastolassa iltapäivällä sähköttä oli noin 50 asiakasta.

Kanta-Hämeen puolella suurimmat sähkökatkot ovat Hämeenlinnassa, jossa ilman sähköä on iltapäivällä klo 16 aikaan reilut 4 600 asiakasta. Forssassa ja Janakkalassa ilman sähköä yli tuhat taloutta. Sähkökatkoja on myös Jokioisilla ja Tammelassa.

Kaatuneet puut ovat työllistäneet pelastuslaitosta eniten Hämeenlinnassa. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan iltapäivään mennessä tulleet tehtävät olivat pieniä, yhden yksikön hoidettavia tehtäviä.

Tuuli voi laantua vasta yöllä

Tuulenpuuskien odotetaan yltyvän entisestään iltaa kohti. Ilmatieteen laitoksen mukaan myrskypuuskat saapuvat Suomeen lännestä ja ovat laaja-alaisimmillaan iltapäivällä ja illalla. Illalla ja yöllä voimakkaat tuulet painottuvat maan itäosaan ja heikkenevät vähitellen sunnuntaiaamua kohden.

Pahiten puhurin odotetaan koettelevan Keski-Suomea, Pirkanmaata ja Pohjanmaata. Iltapäivällä koko maassa sähköttömiä asiakkaita on yli 150 000.

Suosittelemme sinulle