Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Särkänniemen delfiinit lennätettiin salassa Kreikkaan – toimitusjohtaja: "Haluttiin turvata työrauha"

Särkänniemen delfiinit siirrettiin yöllä rahtikoneeseen, joka nousi aamulla ilmaan Tampere-Pirkkala kentältä. Toimitusjohtaja Miikka Seppälä vahvistaa, että delfiinit lennätettiin Kreikkaan.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Delfiinien siirto Särkänniemestä
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Särkänniemen huvipuiston delfiinit siirrettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pois Tampereelta. Delfiinejä kuljettanut rahtikone lähti aamuvarhaisella Tampere-Pirkkalan lentokentältä.

Särkänniemi ei tiedottanut siirrosta etukäteen ja siirto yritettiin tehdä yleisöltä salaa. Delfiinien siirto alkoi illlalla Särkänniemen huvipuiston sulkeuduttua.  Delfinaarion ympärille pystytettiin työmaa-aita, minkä jälkeen paikalle saapui trukki ja kaksi suurta kuorma-autoa, joihin delfiinit siirrettiin.

Särkänniemi on saanut mm. sosiaalisessa mediassa raivokasta kritiikkiä erityisesti siitä, että siirto yritettiin tehdä salaa yön pimeydessä.

Särkänniemi ei suostunut koko lauantain aikana kertomaan asiasta mitään. Yle Tampere tavoitti Särkännimen toimitusjohtajan Miikka Seppälän sunnuntaiaamuna. Hän perustelee hiljaisuutta turvallisuudella.

– Poliisin ja turvallisuusviranomaisten kanssa yhdessä sovittiin että asiasta ei kerrota etukäteen. Haluttiin turvata työrauha siirtäjille ja eläimille.

– Oli minun virheeni, että en illan aikana, kun asia levisi kaikkiien tietoisuuteen, siirtoa vahvistanut.

Delfiinit lähtivät Kreikkaan

Aiemmin keväällä Särkänniemi sai luvan siirtää delfiinit Kreikkaan Ateenan lähellä sijaitsevaan eläintarhaan. Finavian mukaan Tampereelta yöllä lähtenyt lento suuntasi Ateenaan.

Seppälä vahvistaa kierrellen, että lennon kohde on Kreikka.

– Julkisuudessa olleissa tiedoissa ei ole kiistämistä.

Tapahtumia seurasi aidan takana enimmillään reilusti yli sata eläinaktivistia, median edustajia ja muita kiinnostuneita.

Eläinten vointi kiinnostaa

Toimitusjohtaja Seppälän mukaan eläimet ovat perillä kohteessa aamupäivän aikana. Seppälä vakuuttaa, että eläinten voinnista ja siirron vaiheista kerrotaan avoimesti.

Delfiinit siirrettiin rahtikoneeseen neljässä isossa vesikontissa.

– Eläimet voivat hyvin siinä vaiheessa, Seppälä sanoo.

Särkänniemi päätti delfinaarion lakkauttamisesta viime syksynä. Särkänniemessä on ollut neljä delfiiniä.

Juttua korjattu kello 11:00: Paikalla oli yön aikana reilusti yli 100 siirtoa seuraavaa ihmistä.

Suosittelemme