Hyppää sisältöön

Huippuartistien suosiman ohjaajan musiikkivideo palkittiin: "Provosoiva tyyli iskee yleisöön"

Cristal Snown Love is Blind -video oli yleisön suosikki Oulun musiikkivideofestivaaleilla. Sen ohjannut Viivi Huuska on taituroinut viime aikoina useita silmiinpistäviä videoita maan huippuartisteille. Niitä kaikkia yhdistää rohkea ja provokatiivinen tyyli.

Kuva: Jussi Latvala / Yle

Valokuvaajana uraa luoneen Viivi Huuskan työt nousivat hetkessä laajan yleisön tietoisuuteen, kun hän lisäsi kuviinsa liikkeen. Huuska oli mukana jo Antti Tuiskun Peto on irti -videon tekijäjoukossa. Ura lähti nousuun kuin lumipalloefekti.

– Yksi juttu johti toiseen ja niin edelleen. Jotain on tullut tehtyä oikein, kun minuun on otettu yhteyttä. Vahvasta tyylistäni puhutaan paljon, joten ehkä se on purrut artisteihin, Viivi Huuska arvelee.

Huuska kuvailee videoitaan värikkäiksi, dramaattisiksi, suoriksi ja provosoiviksi. Niiden teemat liittyvät usein naiseuteen, seksuaalisuuteen, stereotypioihin ja vähemmistöihin.

Videot ovat saaneet osakseen sekä ihastelua että ärsytystä. Esimerkiksi CheekinMe Ollaan Ne Part 2 sai tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen älähtämään. Se on tavallaan ironista, sillä Viivi Huuska pyrkii tuomaan esiin juuri tasa-arvon epäkohtia.

Haluan herättää keskustelua. Joskus kertomistapa ei ole miellyttävä.

Ohjaaja Viivi Huuska

– Mäkinen ei ehkä ole tietoinen muusta tuotannostani. Se on harmi. Haluan herättää keskustelua ja uskon siihen, että pitää löytää uusia tapoja kertoa meihin iskostetuista näkymistä. Joskus kertomistapa ei ole miellyttävä, Huuska toteaa.

Vauhti kiihtyy

Rohkea tyyli puree selvästi yleisöön. Viivi Huuskan veljelleen Cristal Snowlle ohjaama Love is Blind -video voitti viime viikolla Kansanpumpeli- eli yleisön suosikin palkinnon Oulun musiikkivideofestivaaleilla. Huuskalla oli kilpailussa mukana neljä videota.

– Olin ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa. En ollut yhtään varautunut tällaiseen nosteeseen, kun uskaltauduin videoiden maailmaan.

Huuska lupaa, että vauhti vain kiihtyy jatkossa.

– Kun minut on nyt huomattu kentällä, on tästä hyvä jatkaa.

Suosittelemme sinulle