Hyppää sisältöön

Tampereen kaupunki rukkaa viestintäohjeistustaan delfiinien siirtojupakan seurauksena

Tampereen kaupunki aikoo tarkistaa viestintäohjeistustaan Särkänniemen delfiinien siirrosta nousseen kohun myötä. Kaupunginhallitus sai maanantaina selvityksen tapahtuneesta, tiistaina asiaa pui Särkänniemen hallitus.

Laatikkoa lastataan rekkaan
Kuva: Kaisu Jansson / Yle
Anne Heino

Tampereen kaupunginhallitus sai maanantaina selvityksen delfiinien siirrosta ja sen tiedotuksesta.  Pormestari Anna-Kaisa Ikosen mukaan kaupungin strategisia ohjeita ei asiassa rikottu.

– Meillä kaupungin yhtiöt toimivat aika itsenäisellä harkinnalla. Siinä mielessä tämä on ollut Särkänniemen omaa liiketoimintaa.

Selvää on, että viestinnän ohjeistuksia ja toimintatapoja tulemme ainakin kehittämään.

Anna-Kaisa Ikonen

Särkänniemen delfiinien siirron yhteydessä on monella taholla oltu sitä mieltä, että tiedotus on ollut salailevaa. Salailua Ikonen ei kuitenkaan pidä hyvänä ratkaisuna.

– Ei tämä suoranainen onnistuminen ole ollut meidän strategisten tahtotilojen osalta.

Pormestari Ikosen mukaan kaupunginhallitus keskusteli tilanteesta kokouksessaan hyvin vahvasti. Delfiinien siirtojupakka saattaa poikia myös muutoksia kaupungin omistajaohjauksen ja viestinnän linjauksiin.

Ei tämä suoranainen onnistuminen ole ollut meidän strategisten tahtotilojen osalta.

Anna-Kaisa Ikonen

– Särkänniemen hallitus tulee tähän omalta osaltaan ottamaan selkeitä kantoja ja hakemaan ratkaisua saamansa selvityksen pohjalta. Sen jälkeen katsomme, mitä kaupunkina teemme.  Mutta selvää on, että viestinnän ohjeistuksia ja toimintatapoja tulemme ainakin kehittämään.

Särkänniemen hallitus pui tiedotussotkua ylimääräisessä kokouksessaan tiistaina iltapäivällä. Hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman kertoi sunnuntaina kutsuneensa ylimääräisen hallituksen kokouksen koolle selvittämään tiedotuslinjaa.

Suosittelemme sinulle