Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Japanissa uusi bisnes: Tilaa komea mies itkettämään itseäsi

Palvelua mainostetaan japanilaisyrityksille työntekijöiden yhteishenkeä parantavana.Tokiossa toimii myös yrityksiä, jotka tarjoavat halausistuntoja tai ystävänvuokrausta ei-seksuaalisessa mielessä. Stressiä lieventämään voi ostaa kirjan, jossa on kuvia itkevistä mallimiehistä.

Katriina Töyrylä
Avaa Yle-sovelluksessa

Japanissa on voinut muutaman vuoden ajan tilata komean miehen itkettämään itseään ja pyyhkimään kyyneleet, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Palvelua tarjotaan yrityksille ajatuksella, että yhdessä itkeminen auttaa työntekijöitä työskentelemään paremmin tiiminä.

– Japanilaiset eivät ole tottuneita itkemään muiden edessä. Mutta kun teet niin, ilmapiiri muuttuu, erityisesti liike-elämässä, kertoo yksi itkusessioita Tokiossa pyörittävistä miehistä, Ryusei.

Japanilaisten halutaan näyttävän tunteensa

Palvelu toimii niin, että ihmisille esitetään esimerkiksi surullisia elokuvia. Myös session vetäjä itkee, koska se auttaa muita itkemään. Kun elokuva on ohi, mies kulkee yleisön joukossa ja pyyhkii heidän kyyneleensä.

Yritys voi palvelua tilatessaan valita luettelosta, kenen komeista, yleensä nuorista miehistä haluaa työntekijöitään itkettävän.

Idean isä on liikemies Hiroki Terai, joka sanoo haluavansa saada japanilaiset ilmaisemaan tunteitaan. Hän aloitti vuonna 2013 työpajoilla, joihin kuka hyvänsä sai tulla itkemään yhdessä.

Miksi juuri miehiä?

Terai valitsi itkuhetkien vetäjiksi miehiä, koska halusi murtaa käsityksen, jonka mukaan itkevät miehet olisivat nynnyjä. Komeita miehiä hän valitsi, koska tilanne eroaa normaalista arjesta ja on jännittävä.

Japanissa julkaistiin pari vuotta sitten myös kirja itkevistä komeista miehistä. Kuvien katselun mainostettiin auttavan lieventämään stressiä.

Tokiossa on jo aiemmin ollut tarjolla muun muassa ei-seksuaalisia halausistuntoja sekä ystävänvuokrausta.

Suosittelemme sinulle