Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Tuhannet osoittavat Helsingissä mieltään hallituksen leikkauksia vastaan

Joukkovoimaa hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliikeen mielenosoitukseen on saapunut busseilla mielenosoittajia eri puolilta Suomea.

Joukkovoimaa-mielenosoitus.
Kuva: Jouni Immonen / Yle
Kristiina Tolkki
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin keskustaan on kokoontunut poliisin arvion mukaan 3 000 - 4 000 kansalaista hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen. Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliike vastustaa hallituksen köyhiin kohdistuvia leikkauksia.

Mielenosoittajien lauantaimarssi kulkee Helsingin keskustan läpi. Joukko lähti liikkeelle Rautatientorilta ja se suuntaa kulkunsa kohti Etelärantaa. Etelärannassa sijaisee työnantajia edustavan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n päämaja.

Mielenosoittajien pääsanoma on, että Juha Sipilän hallituksesta on tullut työnantajien EK:n sanansaattaja.

Kansanliikkeen tarkoitus on vastustaa hallituksen yhteiskunnan köyhimpiin kohdistuvaa kurjistamis- ja leikkauspolitiikkaa ja etsiä sille vaihtoehtoja. Puolueiden tunnukset ovat mielenilmauksessa kiellettyjä.

Sanna Siirtola oli tullut paikalle Turusta. Hän on pitkäaikaistyötön.

– Olen yksinhuoltaja ja työtön. Ihmettelen hallituksen leikkauksia. Rahat pitäisi käyttää Suomessa vammaisista ja köyhistä huolehtimiseen, mutta hallitus huolehtii suuryhtiöiden eduista.

Toinen paikallaolija Toni ei halua kertoa sukunimeään, mutta kertoo olevansa globalisaation vastustaja.

– Hallitus leikkaa kansalta, mutta rahat meiltä vie EKP. Ei suomalainen "liian kallis työntekijä". Sipilän hallitus palvelee suuryritysten etuja, mies sanoo.

Poliisin mukaan mielenosoitus on sujunut rauhallisesti.

Paikalle on saapunut busseilla mielenosoittajia eri puollta Suomea. Edellinen mielenilmaus järjestettiin maaliskuussa. Siihen osallistui 10 000 ihmistä.

_* Juttuun  ja otsikkoon päivitetty poliisin arvio osallistujamäärästä klo 16:33. _

Suosittelemme