Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Odabasi siirtyy Turkin pääsarjaan, päävalmentajana Venäjän ensimmäinen NBA-pelaaja

Viime kaudella Turkin kakkosliigaa Denizli Basketissa pelannut 208-senttinen Anton Odabasi, 21, siirtyy yksivuotisella sopimuksella Turkin pääsarjaa pelaavaan Trabzonsporiin.

Koripallo yleiskuva
Kuva: Tomi Hänninen
Suvi Hakkarainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten koripallomaajoukkueen harjoitusrinkiin kuuluva Anton Odabasi, 21, siirtyy yksivuotisella sopimuksella Turkin pääsarjaa pelaavaan Trabzonsporiin. Odabasin houkutteli uuteen seuraansa ennen kaikkea nimekäs valmennusjohto.

- Hyviä tarjouksia oli sekä Turkin ykkös- että kakkosliigasta, mutta Trabzonspor erottui joukosta ennen kaikkea siksi, koska he tahtoivat nuoren, ison kehityspelaajan joukkueeseensa, Odabasi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Trabzonsporia valmentaa Venäjän kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja, tällä hetkellä Venäjän maajoukkuetta EM-karsinnoissa komentava Sergei Bazarevits.

- Kovan luokan valmentajat olivat yksi suurimpia tekijöitä sopimusta solmiessa. Bazarevitsilla on merkittävä pelaaja- ja valmentajaura takanaan ja minulla oli iso halu päästä työskentelemään hänen kanssaan.

Vuosina 2013-15 Korisliigaa Tapiolan Hongan ja Helsinki Seagullsin paidassa pelanneella Odabasilla on ollut viime vuosina vahvat siteet Turkkiin. Odabasi pelasi kaudella 2012-13 perinteikkään Fenerbahcen nuorisojoukkueessa ja viimeisteli viime kaudella 5,0 pistettä ja 2,9 levypalloa ottelua kohden kakkosliigan Denizli Basketissa.

- Turkki on minulle kuin toinen kotimaa. Turkin kieli sujuu ja liiga on sen verran kova, että täältä ei ole mikään kiire pois, Odabasi kertoo.

Odabasi valittiin Korisliigassa kaudella 2013-14 vuoden tulokkaaksi. Kesällä 2015 Odabasi palkittiin 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisojen parhaana pelaajana ja hän on kuulunut Susijengin harjoitusrinkiin vuosina 2015 ja 2016.

Suosittelemme sinulle