Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Susijengin tähden unelmasiirto Turkkiin kariutui – ”Jäi vähän hampaankoloon”

Miesten koripallomaajoukkueen Sasu Salinia vietiin kesän huhuissa Turkin pääsarjaa ja Euroliigaa pelaavaan Anadolu Efesiin, mutta Gran Canaria halusi pitää kiinni pelaajastaan.

Sasu Salin.
Kuva: EPA
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Maajoukkuekesän jälkeen koripallomaajoukkueen Sasu Salin on palannut jälleen työmaalleen Las Palmasiin ja aloittanut valmistautumisen seurajoukkueensa Gran Canarian kanssa tulevaan kauteen. Lähellä oli, ettei Salin olisi varaillut lentolippujaan Turkkiin.

Salin aloittaa toisen täyden kautensa Gran Canarian riveissä. Kesällä nähtiin myös huhuja, että Turkin suurseura Anadolu Efes olisi ollut Salinin kintereillä ja terrierimäinen takamies vahvistaa siirtohuhut.

- Oli niissä perää ja heidän valmentajansa oli kiinnostunut saamaan minut sinne. Siirto ei kuitenkaan lopulta onnistunut, sillä Gran Canaria ei halunnut päästää minua ja tiettävästi pyysivät aika kovaa siirtosummaa, Salin paljastaa.

Anadolu Efes on Euroopan huippuseuroja ja pelaa tulevalla kaudella myös Euroopan kovinta sarjaa Euroliigaa. Salin myöntää, että siirron kariutuminen hieman harmitti.

- Kyllä siitä jäi vähän hampaankoloon ja kismitti, mutta nyt ollaan taas täällä ja tässä on aikaa taas kehittyä, Salin toteaa Las Palmasista.

Gran Canaria sijoittui viime kaudella Espanjan liigan runkosarjassa viidenneksi, mutta pudotuspeleissä se putosi ensimmäisellä kierroksella Saski Baskonialle. Kesän aikana se on vahvistanut rivejään ja nimekkäimmät vahvistukset ovat amerikkalaiset Richard Hendrix, Bo McCalebb ja Royce O'Neale sekä kroatialainen Darko Planinic.

- Ainakin ensimmäisen pelin perusteella meillä on hyvä joukkue. Uudet pelaajat ovat hyviä jätkiä ja tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Vielä viime kaudella Salin oli ainoa suomalaispelaaja Euroopan kovimpana pidetyssä kansallisessa koripallosarjassa, mutta on saanut seurakseen Estudiantesiin siirtyneen Jamar Wilsonin, Barcelonan huippujoukkueeseen vaihtaneen Petteri Koposen sekä koesopimuksella Baskoniassa olevan Gerald Lee juniorin.

- Meitähän on täällä kohta koko viisikko, Salin naureskelee.

- Huomenna pääsemme jo pelaamaan "Jammua" vastaan harjoitusottelussa ja loppukuusta on sitten Supercup, jossa mukana ovat myös "Junnun" ja "Petskun" joukkueet, Salin jatkaa.

Espanjan Supercup pelataan 23.-24. syyskuuta ja sarjakausi pyörähtää käyntiin 2. lokakuuta.

Suosittelemme sinulle