Hyppää sisältöön

Päivi Nerg: Ei viitteitä järjestäytymisestä vastaanottokeskuksissa

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg vastaa entisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron väitteisiin. Hän ei allekirjoita Paateron väittämää, että viranomaiset siloittelisivat vastaanottokeskusten tilanteesta annettua kuvaa.

Päivi Nerg
Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kuvailee ministeriön nostaneen mahdolliset uhkat avoimesti esille. Kuva: Yle
Varpu Kiviranta

Sisäministeriöllä ei ole tietoa turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä vastaanottokeskuksissa, kertoo sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

– Ei ole minkäänlaista viitettä, että järjestäytymistä olisi, Nerg sanoo.

Hän viittaa poliisin ja Maahanmuuttoviraston kautta tulleeseen tietoon. Entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi aiemmin huolestuneensa vaietusta ilmiöstä: Paatero pohtii, että turvapaikatta jäävät saattavat liittyä järjestäytyneisiin rikollisryhmiin.

Nerg painottaa, ettei ministeriössä tietenkään tiedetä kaikkea, mikä on poliisiviranomaisten tiedossa.

Nerg ei allekirjoita Paateron väitettä, että sisäministeriö antaa siloitellun kuvan vastaanottokeskusten tilanteesta.

Kenelläkään sisäministeriössä ei ole tarve siloitella mitään.

Päivi Nerg

– Olemme nostaneet uhkat mielestämme hyvin selvästi ja avoimesti esille. Kenelläkään sisäministeriössä ei ole tarve siloitella mitään, Nerg kuvailee.

Paatero nosti esille myös sen, että monella turvapaikanhakijalla on aseellinen koulutus.

– Kaikkien tiedossa on, että ihmiset tulevat sota-alueilta, Nerg vastaa.

Hän huomauttaa Keskusrikospoliisin tuoneen julkisuuteen muutamia tapauksia, joissa turvapaikkaa hakeneita, sotilastaustaisia ihmisiä tutkitaan.

Suosittelemme sinulle