Kuinka hyvä armeijan ylipäällikkö olisi Yhdysvaltain presidentti, joka kehuu tämänhetkistä kansainvälistä vastustajaansa Venäjää ja sen presidenttiä todelliseksi johtajaksi, jolla on maa hallussaan ja sentään yli 80 prosentin kannatus?
TV-kanava NBC:n suorassa ohjelmassa keskiviikkoiltana republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kuitenkin paheksui venäläisen sotilaskoneen kieppumista vaarallisen lähellä amerikkalaishävittäjää Mustallamerellä.
Heti perään Trump uskoi, että presidentti Vladimir Putin haluaa terroristijärjestö Isisin tuhoamista yhtä paljon kuin Yhdysvallat, joten asia voitaisiin hoitaa yhdessä.
– Eiköhän se meiltä onnistu. Tulen varmasti hyvin toimeen Putinin kanssa, pohti Trump.
Helpottiko Trumpin ajatustenjuoksu amerikkalaista äänestäjää, kun hän kahden kuukauden kuluttua täyttää vaalilipuketta? Olisiko Putinin johtamistapa myös Trumpin malli Valkoisessa talossa?
Olisiko sittenkin paras luottaa demokraattien Hillary Clintoniin, jonka tyyli kaikkine tutkittuine virheineen, on sentään yleisesti tiedossa?
Vaalitaistoa seuraava ulkomainen virkamieskunta Washingtonissa on saman vaikeuden edessä.
Paljosta julkisuudesta ja yhteyksistä huolimatta Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa työkseen seuraavat eivät ole päässeet perille, millaisen lähipiirin ja hallinnon Donald Trump Yhdysvaltoihin kokoaisi.
NBC:n ylipäällikkötentissä demokraattien Hillary Clinton oli tavoilleen uskollisena liikkeellä yksityiskohtaisten suunnitelmien kanssa, jotka eivät tuoneet nekään mitään uutta tietoa ehdokkaan johtamistavasta ja ajattelusta.
Clintonin kaudella Yhdysvallat ei tule lähettämään maajoukkoja Irakiin tai Syyriaan, mutta Isis lyödään avustamalla paikallisia liittolaisia, hän toisti. Kaikessa tuttuudessaan tämä rauhoittaa Clintonin kannattajia, mutta kerätäänkö asiallisuudella lisä-ääniä?
Clintonin perusteellisuus on niin laajaa, että arvostelijoiden mukaan hänen ydinsanomansa on hukassa.
Kaikki uutisia vähänkin seuraavat tietävät, mitkä ovat Trumpin ydinsanomat: muuri Meksikon rajalle, laittomat siirtolaiset maasta pois ja Amerikka ensin.
Osaatko luetella Clintonin kolme tärkeintä vaaliteemaa? Ne hänen pitäisi kirkastaa jäljellä olevien kahden kuukauden aikana, jotta vasta nyt ehdokastaan harkitseva voisi ratkaista kantansa myös asiaperusteella eikä pelkällä tunteella.