Heinolan kaupunki on ottanut käyttöön väliaikaisen logon, jossa mukaellaan Apulannan käyttämää anarkisitista tyyliä. Uusi logo julkaistiin keskiviikkona, kun Apulannan alkuvaiheista kertova _Teit meistä kauniin _-elokuva sai ensi-iltansa.
Elokuvaa kuvattiin Heinolassa vuosi sitten isolla joukolla: leffan tekemiseen osallistui koulutuskeskus Salpauksen media-assistenttiopiskelijoita sekä paikallisia avustajia.
Heinäkuussa kaupunki julkaisi karttasovelluksen, jonka avulla voi tutustua leffan kuvauspaikkoihin Heinolassa: koululle, treenikämpälle ja keikkapaikoille. Yli 3100 ihmistä on käyttänyt karttapalvelua.
Elinkeinojohtaja Heikki Mäkilä sanoo, että kaupunki haluaa hyödyntää kaiken julkisuus- ja markkina-arvon, jonka Heinola saa Apulannan ja myötä.
Muserretusta kaupungista menestystarina
_Teit meistä kauniin _-elokuvassa Heinola ei näyttäydy aluksi positiivisessa valossa: 1990-lama on iskenyt kaupunkiin, ihmisiä irtisanotaan jatkuvasti, nuoret polttavat grillikioskin ja isä tappaa perheensä ja itsensä.
Kuitenkin elokuvan lopussa käy selväksi, että Heinolassa kehittyy menestystarina, nuorten miesten bändi.
Haluamme, että Heinolassa on edelleen samanlaista yritteliäisyyttä.
Heikki Mäkilä
– Elokuvassa näytetään, että hyvin vaatimattomista lähtökohdista voi päästä yrittäjähenkisyydellä. Haluamme, että Heinolassa on edelleen samanlaista yritteliäisyyttä, Mäkilä sanoo.
Elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen kehottaa nuoria etsimään intohimoaan. Niiden nuorten, jotka eivät tiedä, mitä tekevät isona, kannattaa tehdä sitä, mikä on heistä mukavaa. Samalla tavalla Temonen löysi oman työnsä elokuvaohjaamisen parista.
Heinola mukana kuvauksissa
Tuukka Temosen tuotantoyhtiö Optipari Oy otti yhteyttä Heinolan kaupunkiin, koska Apulanta-elokuvaa haluttiin kuvata Heinolassa. Kaupungille se sopi.
– Emme halunneet vaikuttaa millään tavalla siihen, millaisena Heinolaa elokuvassa näytetään, Mäkilä sanoo.
Mäkilä on nähnyt elokuvan kolmesti ja se oli positiivinen kokemus. Hän on ylpeä siitä, että Heinola näkyy elokuvassa vahvasti.
– Elokuva kannattaa käydä katsomassa. Siinä on hienosti esillä ajankuvaa 1990-luvulta ja nuorisomaailman elämää, Mäkilä sanoo.