Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Mäyräkoira bloggaa savoksi – "Iivari on umpisavolainen peräkammarin poika"

Iivarin emäntä toimii koiransa haamukirjoittajana ja savoksi laaditut tekstit huvittavat tai hämmentävät lukijasta riippuen. Iivaria itseään kiinnostaa lähinnä pallon perässä pinkominen ja herkut.

Klaudia Käkelä
Avaa Yle-sovelluksessa

SONKAJÄRVI Iivari määräkoera on savoksi bloggaava viisivuotias mäyräkoira. Iivarin tekstejä on luettu jopa yli 100 000 kertaa ja koirasta on tullut julkkis.

Bloggaamisen aloittaminen kävi sattuman kautta, kun Iivarin sihteeri ja emäntä Mirja löysi netistä koirablogeja. Mirja mietti hetken oman blogin aloittamista ja tytär loi hänelle oitis blogisivun. Söpön koiran murretarinoiden suosio oli valtaisa.

– Iivari on persoonallinen kaveri. Se saattaa kesken leikin pysähtyä miettimään jotain. Hänellä on siis asiaa ja minä toimin sihteerinä ilman äänivaltaa. Iivarilla on mielipide jokaiseen asiaan, Mirja kertoo.

– Iivari on umpisavolainen peräkammarin poika.

Luonteeltaan Iivari määräkoera on kiltti, mutta itsepäinen. Se rakastaa ruokaa ja aurinkoa, mutta inhoaa vettä.

– En ole koskaan kuullut sen murisevan tai näyttävän hampaitaan kenellekään. Jos ulkona sataa, niin Iivaria ei kyllä lenkille saa, Mirja toteaa.

Lukijoiden määrä on yllättänyt Iivarin emännän, mutta Iivari itse ei lotkauta korvaansa julkisuuden vaatimuksille. Kunhan se saa lauantailuun ja kuuden uutisten aikaan koirien hammastikun, niin kaikki on hyvin.

Suosittelemme