Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Olli Rehn: Fennovoiman turvallisuuskulttuurissa vakavia ongelmia

Fennovoiman pitää korjata puutteensa nopeasti, mikäli se aikoo saada rakennusluvan, elinkeinoministeri Olli Rehn sanoo.

Fennovoiman ydinvoimalan yhdystien rakentamista heinäkuussa 2015.
Fennovoiman ydinvoimalan yhdystien rakentamista heinäkuussa 2015. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Iiro-Matti Nieminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pyhäjoelle ydinvoimalaa suunnittelevan Fennovoiman turvallisuuskulttuurissa on vakavia ongelmia, elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoo.

Rehn tapasi perjantaina Säteilyturvakeskuksen (Stuk) johtoa Fennovoiman turvallisuusasioihin ja toimintakulttuuriin liittyen. Rehnin mukaan Fennovoimalla on edelleen pahoja puutteita projektinjohdossa ja muun muassa alihankkijoiden resursoinnissa.

Olli Rehn.
Olli Rehn Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

– Syksyn mittaan pitää tulla korjausliikkeitä, jotta projektin uskottavuus ja luottamus siihen voi palautua, Rehn sanoo Ylelle.

Yle kertoi keskiviikkona, ettei Fennovoima ole toimittanut laitoksen suunnitteluasiakirjoja Stukille aiemmin esittämänsä aikataulun mukaisesti.

Rehn korostaa, että Fennovoiman turvallisuusasioiden pitää olla sataprosenttisesti kunnossa ennen kuin rakennuslupaa voidaan myöntää.

Rehn ja Stukin johto puhuivat perjantaina myös Voimaosakeyhtiö SF:n johtajan saamista potkuista, joista Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla. Fennovoima oli irtisanonut johtajansa sen jälkeen, kun tämä oli puhunut turvallisuushuolistaan Stukille.

– Pidän vakavana sitä, että tällaisia toimintakulttuurin ongelmia on esiintynyt Fennovoimassa. Nyt on yhtiön tehtävä kitkeä ne pois ja palauttaa luottamus tähän hankkeeseen, Rehn sanoo.

Korjaus 10.9. klo 18.05: Potkut saanut johtaja työskenteli Voimaosakeyhtiö SF:n palveluksessa, ei Fennovoiman, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Suosittelemme sinulle