Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Guardiola jämäkkänä haparoineen ykkösvahtinsa takana - "Pahoitteluni, en aio neuvotella tästä"

Claudio Bravon pelaaminen antoi ylimääräisiä sydämentykytyksiä Manchester Cityn faneille. Manageri Pep Guardiola antoi maalivahdille täyden tukensa.

Manchester Cityn maalivahti Claudio Bravo
Kuva: AOP
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yksi Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan puhuttavimmista ratkaisuista seuran peräsimessä on ollut Joe Hartin pudottaminen ykkösvahdin paikalta ja Claudio Bravon tuominen seuraan Barcelonasta.

Hart on matkannut Italian pääsarjaan ja Torinon paitaan, Bravo debytoi Valioliigassa Manchester Unitedia vastaan lauantaina. Vaikka sinipaidat voittivat 2-1, chileläinen ei aivan joka tilanteessa vakuuttanut.

Maalivahti haparoi pitkässä keskityksessä, jonka Wayne Rooney lähetti vapaapotkusta ja lähes lahjoitti ManUlle kavennusmaalin aivan ennen taukoa. Lisäksi parikin kertaa Bravo oli hyvin lähellä menettää pallon omalla rangaistusalueellaan prässäävälle vastustajalle.

- Claudion esitys tänään oli yksi parhaista, jonka olen koskaan nähnyt, Guardiola sanoi ottelun jälkeen.

- Maalivahdin pitää pelata rohkeasti. Maalin jälkeenkin hän jatkoi pelin avaamistamme, pelasi pitkiä palloja ja tuli vastaan tarvittaessa. Kyse on siitä, miten virheisiin reagoi. Se osoittaa luonnetta. Hän jatkoi pelaamista ja se merkitsee paljon.

Guardiola ei yrittänyt kiertää sitä, että tiukkoja tilanteita on tulossa vastakin.

- Jos palloa syötellään omalla alueella, siinä on riskinsä. Jos pallon menettää, vastustaja tekee maalin, mutta toisaalta peliä voi kontrolloida, manageri avaa.

- Viimeiseen päivääni saakka pyrin pelaamaan palloa niin paljon kuin mahdollista. Tiedän, ettei se ole mahdollista 90 minuutin ajan. Pahoitteluni, en aio neuvotella tästä.

Suosittelemme