Hyppää sisältöön

US Openin valtiatar Kerber maailmanlistan kärkeen – "Lapsena unelmoin siitä, ja tässä sitä ollaan"

Saksalainen Angelique Kerber kesti yllättäjä Karolina Pliskovan yrityksen ja otti uransa toisen Grand Slam -voiton US Openissa.

Kuva: AOP
Arimo Laakkonen

Angelique Kerber voitti tenniksen naisten US Openin mestaruuden. Saksalainen löi loppuottelussa Tshekin Karolina Pliskovan kolmen erän taistelun jälkeen 6-3, 4-6 ja 6-4.

Reilut kaksi tuntia kestänyt ottelu alkoi Pliskovan 17 helpolla virheellä avauserässä, mutta tshekkiläinen ei lannistunut. Hän taisteli toisen erän itselleen ja meni vielä 3-1-johtoon ratkaisevassa erässä. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Kerber raivosi rinnalle ja ohi.

- Tämä on uskomatonta. Voitto merkitsee minulle niin paljon, 28-vuotias Kerber sanoi BBC:n mukaan.

- Karolinaa vastaan on aina hankalaa pelata. Yritin pysyä hetkessä ja olla aggressiivinen sekä nauttia finaalista.

Grand Slam -turnauksen voitto oli Kerberille uran toinen. Ensimmäinen napsahti tammikuussa Australian avoimissa, ja lisäksi heinäkuussa Wimbledonissa tuli finaalipaikka.

Hieno vuosi ja Serena Williamsin välierätappio Pliskovalle merkitsevät sitä, että Kerber nousee uransa ensimmäistä kertaa maailmanlistan kärkeen.

- Kaikki unelmani toteutuivat tänään, ja nyt yritän vain nauttia hetkestä. Lapsena unelmoin ykköspaikasta, ja tässä sitä ollaan, Kerber tunnelmoi.

Kerberistä tuli ensimmäinen saksalainen US Openin voittaja sitten legendaarisen Steffi Grafin ja vuoden 1996. Kerberin komeaan vuoteen mahtui myös Rion olympiahopea.

Miesten finaali huipentaa US Openin maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Vastakkain ovat maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic ja Stan Wawrinka.

Suosittelemme sinulle