Hyppää sisältöön

Sanomalehtien Liitto: Lehti tuotava kotiin joka päivä

Mikäli kirjeiden yleispalvelu ei enää turvaisi viisipäiväistä jakelua, olisi Sanomalehtien Liiton mielestä sanomalehdet tarvittaessa määriteltävä postilaissa yleispalvelutuotteiksi. Posti muutti huhtikuun viimeisellä viikolla jakeluaan.

Postinjakaja Marja-Liisa Kärkkäinen jakamassa postia Orimattilassa.
Postinjakaja työssään Orimattilassa. Kuva: Yle
Mikael Mikkonen

Sanomalehtien Liitto haluaa, että lehti tuodaan kotiin joka päivä. Mikäli kirjeiden yleispalvelu ei enää turvaisi viisipäiväistä jakelua, olisi liiton mielestä sanomalehdet tarvittaessa määriteltävä postilaissa yleispalvelutuotteiksi.

Posti muutti huhtikuun viimeisellä viikolla jakeluaan. Yritys itse puhuu postinjakelun "laajentamisesta kohti iltaa".

Postilain avaaminen antaa mahdollisuuden uudistaa postinjakelua Suomessa luovasti ja ennakkoluulottomasti, korostaa Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta tiedotteessa.

– Jakelupäivien karsiminen olisi kuluttajille haitallisin vaihtoehto. Sen sijaan on parannettava kustannustehokkuutta yhdistämällä eri jakeluja, hakemalla uusia liiketoiminta- ja yhteistyömalleja sekä kilpailuttamalla jakelupalveluja alueellisesti.

– Kuluttajien laajasti haluama viisipäiväisyys on mahdollista turvata yhdistämällä eri jakeluja ja muita palveluja. Taajamissa päiväposti olisi mahdollista jakaa aamun sanomalehtijakelun yhteydessä. Maaseudulla jakelupalveluja voisivat tarjota paikalliset yrittäjät tai osuuskunnat, Putkiranta esittää.

Suosittelemme sinulle