Hyppää sisältöön

Radio Helsingille etsitään jälleen pelastajaa – edessä häämöttää lopettaminen

Jo pitkään talousvaikeuksissa painiskellutta Radio Helsinkiä uhkaa jälleen lopettaminen, kun pääomistaja Tomi Ruotimo on astumassa sivuun. Ellei uutta omistajaa löydy, edessä voi olla konkurssi.

kuva radio helsingin etusivulta
Kuva: Yle
Saija Nironen

Radio Helsinki on kamppaillut vuositolkulla talousongelmien kanssa ja lopettaminen on ollut edessä jo moneen otteeseen. Kolme vuotta sitten kanavan pelastanut Tomi Ruotimo on nyt itse valmis luopumaan radiosta.

– Tilanne on ollut koko 15 vuoden ajan tukala, eikä se oli siitä juuri muuttunut. Resurssini ja voimavarat alkavat olla kaikilta osin käytetty ja olen valmis luovuttamaan viestikapulan seuraavalle, sanoo Ruotimo.

Radio Helsingin vaikeuksista kertoi ensimmäisenä Image-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Pääomistajana toimiva Ruotimo etsii radiolle nyt uutta omistajaa. Mikäli sellaista ei löydy kanava lopetetaan tavalla tai toisella. Radio Helsinki on tehnyt viime vuosina tappiota satoja tuhansia euroja vuodessa, eikä myyntiä ole Ruotimon mukaan saatu kasvatettua tarpeeksi.

– Minun ideani siitä, että sivistys ja kaupallisuus eivät olisi toistensa vastakohta, ei ainakaan kaupallisesti ole kaikilta osin näyttänyt toteutuvan.

Ruotimo on käyttänyt radioon omaa rahaa satoja tuhansia euroja ja radio on osoittautunut työläämmäksi, mitä hän ennalta ajatteli. Hän kuitenkin uskoo vakaasti, että radiolle löytyy uusi ottaja, eikä kanava vielä hiljene.

– Vaikka olen menettänyt rahaa, en omistajana pyydä radiosta rahaa. Tärkeintä on radion jatkaminen. Mikäli velkasaldo saataisiin nollaksi, niin silloin liikeyritys voisi olla hyvin monelle taholle mielenkiintoinen konsepti esimerkiksi osana jotain kokonaisuutta.

Ruotimon tavoite on, että asiaan saadaan ratkaisu viimeistään lokakuun puoliväliin mennessä.

Helsingin Sanomat ilmoitti 2013 lakkauttavansa Radio Helsingin nykymuotoisen toiminnan taloudellisesti kannattamattomana. Radio siirtyi tuolloin Kaupunkitarinat Oy:lle, jossa Ruotimo on yhtenä omistajana.

Suosittelemme sinulle