Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Taloyhtiöt odottavat tupakkalakia – Kiinteistöliitto Kaakkois-Suomi suosittaa malttia

– Vielä ei ole tiedossa, miten tupakointikieltojen noudattamista valvotaan tai uhkasakko määrätään, Kiinteistöliitto Kaakkois-Suomen toiminnanjohtaja Sami Tammisto luonnehtii.

Nuori mies polttaa tupakkaa.
Kuva: Tommi Parkkinen / Yle
Riitta Pihlaja
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime kuussa voimaan tullut uusi tupakkalaki on poikinut Kiinteistöliittoon runsaasti yhteydenottoja taloyhtiöiltä. Monet yhtiöt haluaisivat kieltää parveketupakoinnin mahdollisimman pian. Parveketupakointikieltoa voi kuitenkin hakea viranomaisilta vasta ensi vuonna.

Kiinteistöliitto Kaakkois-Suomen toiminnanjohtaja Sami Tammisto kannustaa taloyhtiöitä odottamaan asetusta, joka täsmentää tupakointikiellon tulkintaa.

– Vielä ei ole tarkemmin tiedossa myöskääm, miten tupakointikieltojen noudattamista valvotaan tai uhkasakko määrätään, toiminnanjohtaja Tammisto luonnehtii.

Parveke- ja asuntotupakointikieltoa voidaan taloyhtiöissä ensi vuodesta alkaen hakea yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä. Tammisto odottaakin tupakointikiellon olevan yhtenä asiana monen taloyhtiön ensi kevään yhtiökokouksessa.

– Parveketupakointi on tunteita herättävä asia, joka saattaa pahimmillaan aiheuttaa turhaa nokkapokkaa asukkaiden kesken. Kannattaa muistaa, että maltti on valttia. Aina pitäisi ensin pyrkiä selvittämään asiat neuvottelemalla, Sami Tammisto suosittelee.

Suosittelemme