Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Lehti: Ruotsi piti kriisipalaverin "katastrofitappion" jälkeen - "Meidän pitää luottaa toisiimme"

Päävalmentaja Rikard Grönborg kokosi 10-henkisen raadin puimaan Tre Kronorin ongelmia ennen World Cupin käynnistymistä. Ruotsi kohtaa avausottelussaan sunnuntaina Venäjän.

Ruotsin vaihtopenkki.
Kuva: AOP
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tappio viimeisessä valmistautumisottelussa ennen World Cupia johti Ruotsin valmennuksen, joukkueen neuvonantajien ja johtavien pelaajien kriisipalaveriin, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Ruotsi hävisi Euroopan joukkueelle rumin lukemin 2-6 ja tulosta kutsuttiin jopa katastrofiksi. Tre Kronor voitti Suomen Göteborgissa ja hävisi Leijonille Helsingissä turnauksen alla.

Päävalmentaja Rikard Grönborgin mukaan tarkoitus oli käydä asiat läpi mahdollisimman monesta kulmasta.

- Meillä oli eilen käytössämme Toronto Maple Leafsin koppi, joka on fantastinen. Valmennuksella on valtava huone, joten istuimme pöydän ympärille. Katsoimme toisiamme silmiin ja kävimme läpi asioita. Joskus, kun häviää, on kaikki huonosti ja toisinaan, kun voittaa, kaikki on hyvin, päävalmentaja Grönborg pyörittelee Expressenille.

Neuvonantajiin kuuluvat entiset tähtipelaajat Daniel Alfredsson, Mats Sundin ja Nicklas Lidström. Mukana olivat myös kapteeni Henrik Sedin sekä varakapteenit Daniel Sedin ja Erik Karlsson. Mukaan otettiin pelaajistosta vielä Gabriel Landeskog, Niklas Hjalmarsson ja Nicklas Bäckström.

- Istuimme alas ja kävimme läpi asiat, joihin pitää puuttua ja joista pitää puhua yhdessä. Lehtereiltä jään tasolle kaikilla oli yhteisymmärrys siitä, mitä tapahtui. Meillä on hyvä pelitapa, mutta meidän pitää ennen kaikkea luottaa toisiimme.

Grönborgin mukaan palaveriin valittiin pelaajia, jotka ottavat kantaa joukkueen pelaamiseen. Valmentajan vastuulla on lyödä päätökset lukkoon.

- Haluamme erilaisia näkökulmia. Joukkueessa on paljon johtajia, ei vain nämä kuusi, mutta he uskaltavat sanoa mitä mieltä ovat ja puhua suunsa puhtaaksi. Siksi uskon, että teemme parempia päätöksiä. En ole mikään dktaattori. Päinvastoin, meidän pitää tarttua heikkoihin kohtiin ja tehdä päätöksiä, se on minun vastuullani.

Suosittelemme