Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Räjähdys New Yorkissa - kymmeniä loukkaantui lievästi

Manhattanilla tapahtui illalla paikallista aikaa räjähdys. Viranomaisten mukaan 28 ihmistä on saanut lieviä vammoja, yksi vakavia. Pormestarin mukaan terrorismista ei näytä olevan kysymys. Alueelta on löytynyt toinenkin pieni räjähde.

Uutisvideot: Räjähdys säikäytti Manhattanilla
Saara Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvalloissa on sattunut räjähdys New Yorkin Chelsean alueella Manhattanilla lauantai-iltana, kertoo uutistoimisto Reuters. Räjähdys tapahtui noin 20.30 paikallista aikaa. Kyseessä on ilmeisemmin räjähdys roska-astiassa.

Viranomaisten mukaan yksi ihminen on saanut vakavia vammoja. 28 ihmistä olisi loukkaantunut lievästi sirpaleista.

Alueella on paljon särkyneitä ikkunoita ja hälytysajoneuvoja.

Satojen ihmisten nähtiin pakenevan alueelta ja poliisi on eristänyt räjähdysalueen. Yleisöä on pyydetty välttämään liikkumista räjähdysalueen läheisyydessä.

New Yorkin poliisi tutkii tapausta ja on kutsunut Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n avuksi.

tiedote
New Yorkissa asukkaita kehoitetaan pysymään pois ikkunoiden läheltä. Kuva: New Yorkin viranomaistiedote

Manhattanin räjähdys tapahtui joitakin tunteja myöhemmin, kun New Jerseyssä tapahtui putkipommin räjähdys juoksutapahtuman reitillä. Viranomaiset peruivat hyväntekeväisyystilaisuuden, johon oli ilmoittautunut noin 5 000 juoksijaa. Räjähdyksen motiivi on vielä epäselvä. Räjähdyksillä ei näytä olevan yhteyttä, viranomaiset sanovat.

Poliisi on löytänyt toisenkin mahdollisen räjähteen samalta alueelta. Kyseessä oli poliisin mukaan painekeitin, johon oli johdoilla kytketty matkapuhelin. Samantapaisella laitteella aiheutettiin räjähdys Bostonin maratonilla vuonna 2013.

Pormestari: Tietoinen teko, mutta ei terrorismia

New Yorkin pormestari Bill de Blasio on pitänyt tiedotustilaisuuden tapahtumista.

Hänen mukaansa roska-astiassa tapahtunut räjähdys oli seurausta tietoisesta toiminnasta, mutta terrorismista ei silti näytä olevan kysymys.

Kyseessä ei myöskään ollut kaasuräjähdyksestä, de Blasio kertoi.

Suosittelemme