Hyppää sisältöön

Tieto hirvenkaadosta kulkee nyt paperin sijaan netissä – sovelluksen suosio yllätti

Suurin osa metsästysseuroista on jo vaihtanut papereiden pyörittelyn Oma riista -nettisovellukseen, vaikka sovellus on vasta kahden vuoden ikäinen.

Kuva: Seppo Nykänen / Yle

Metsästäjät ovat ottaneet nettiasioinnin todella hyvin vastaan, sanoo Suomen Riistakeskuksen projektipäälilikkö Ville Hokkanen.

Nyt yli 70 prosenttia metsästyslupien saajista käyttää riistakeskuksen Oma riista -nettisovellusta. Ensimmäiset saalisilmoitukset otettiin vastaan syksyllä 2014, ja tänä syksynä sovellus on ensi kertaa käytössä myös hirvenmetsästyksessä.

– Emme osanneet odottaa näin huikeaa tulosta. Ajattelimme, että tämä lähtisi liikkeelle hiljaisemmin, Ville Hokkanen toteaa.

Metsästyskorttikin sähköiseksi

Oma riista -nettisovellus on riistatiedon keruuväline, johon voi tallentaa havaintoja ja saaliita.

Mobiilisovelluksen avulla esimerkiksi hirvenkaadosta voi ilmoittaa heti kaadon jälkeen metsästä käsin. Tieto saadaan kerättyä mahdollisimman vähällä vaivalla, sillä kännykkä kerää automaattisesti tiedot saaliin sijainnista ja ajankohdasta.

Lisäksi mobiilisovellukseen voi ladata metsästyskortin, jolloin paperista korttia ei tarvitse kantaa mukana.

– Enää ei tarvitse palautella minkäänlaista paperia, jos ei halua. Toiveena on, että paperin palautuksen määrä pienenisi, mutta jokainen pystyy edelleen hoitamaan asiat paperilla niin kuin tähänkin saakka, Ville Hokkanen lupaa.

Suosittelemme sinulle