Hyppää sisältöön

Päivän uutistärpit: Asema-aukion pahoinpitely ja Salon arvokuljetusryöstön yritys oikeudessa

Lisäksi Sauli Niinistö puhuu YK:n yleiskokouksessa. Uutisissa pohditaan myös syitä tablettien myynnin laskuun.

Muistotilaisuus Helsingin Asema-aukiolla 18. syyskuuta. Arvokuljetusauton ryöstöyritys Suomusjärvellä 25. helmikuuta. Kuva: Berislav Jurišić ja Kalle Mäkelä / Yle
Riikka Valtonen

Asema-aukion pahoinpitelyn vangitsemiskäsittely oikeudessa

Helsingin käräjäoikeus päättää tänään, vangitaanko Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty. Häntä epäillään pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksen yhteydessä pahoinpidelty mies kuoli myöhemmin sairaalassa.

Arvokuljetuksen ryöstöyritys käräjäoikeudessa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloittaa Salon Suomusjärvellä tapahtuneen arvokuljetusajoneuvon ryöstöyrityksen käsittelyn tänään keskiviikkona. Vastaajina on seitsemän henkilöä, kuusi miestä ja yksi nainen. Aseistautuneet ja naamioituneet ryöstäjät yrittivät ryöstää arvokuljetusauton Turku–Helsinki-moottoritiellä helmikuussa.

Presidentti Niinistö YK:n yleiskokouksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuu keskiviikkona YK:n yleiskokouksessa. Niinistön puhe alkaa Suomen aikaa kello 16.30.

Lisäksi YK:n turvallisuusneuvosto käsittelee Syyrian tilannetta. Syyrian tulitauko päättyi maanantaina.

Mistä tablettien myynnin lasku johtuu?

iPadin kaltaisten tablettien piti korvata niin läppärit kuin kirjat ja vallata muutenkin päätelaitemarkkinat. Niiden myynti on kääntynyt kuitenkin pysyvään laskuun. Yle kertoo tänään, miksi kuluttajat eivät enää osta tabletteja entiseen malliin.

Renessanssitaidetta Kansallismuseossa

Kansallismuseo juhlii satavuotista taivaltaan italialaisen renessanssitaiteen näyttelyllä. Suomessa on esillä ensimmäistä kertaa esimerkiksi Rafaelin ja Tizianin maalauksia. Mittaamattoman arvokkaiden maalausten pakkaaminen ja kuljettaminen on aivan oma taiteenlajinsa. Taideteosten ja maalausten kuljetusreitit ovat niin salaisia, että niistä on tarkat tiedot vain muutamilla ihmisillä.

Suosittelemme sinulle