Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Ilmaisku tappoi auttajia Aleppon lähellä

Neljä ilmaiskussa kuollutta olivat auttamassa sairaita ja haavoittuneita kapinallisten hallitsemalla alueella.

Ammusten runtelema henkilöauto raunoiden keskellä.
Urum al-Kubran ilmaiskussa tiistain vastaisena yönä tuhoutunut auto. Isku hävitti myös 18 rekkaa, joissa olisi ollut syyrialisten siviilien kipeästi kaipaamaa apua YK:lta ja WHO:lta. Kuva: SCD / EPA
Anniina Wallius
Avaa Yle-sovelluksessa

Neljä kansainvälisen avustusjärjestön työntekijää on kuollut ilmaiskussa Syyriassa. Lääketieteellistä hätäapua antava UOSMM-järjestö on vahvistanut tiedon heidän kuolemastaan.

Isku tehtiin keskiviikon vastaisena yönä kapinallisten hallitsemaan Khaan Toumaniin lähelle Aleppoa.

Syyrialainen oppositiojärjestö Syrian Observatory for Human Rights kertoo, että myös ainakin yhdeksän islamistitaistelijaa menetti henkensä öisessä iskussa. Järjestö syyttää hyökkäyksestä Venäjän tai Syyrian hallituksen koneita.

Rekkaiskulle ei löydy tunnustajaa

Samaan aikaan Yhdysvallat ja Venäjä käyvät sanasotaa siitä, kuka hyökkäsi edellisenä yönä hätäapurekkoja vastaan niin ikään Aleppon lähellä. Iskussa kuoli 20 ihmistä, valtaosin Syyrian Punaisen puolikuun avustustyöntekijöitä.

Yhdysvallat kertoo havainneensa alueella heti iskun jälkeen venäläisen hävittäjän, jollaisia on Venäjän ja Syyrian asevoimien käytössä. Vahvistamattomien yhdysvaltalaistietojen mukaan on vahvaa syytä olettaa, että kone kuului Venäjälle. Joissakin tiedoissa puhutaan kahdesta koneesta.

Venäjä kiistää iskun ja sanoo, että tuho johtui yhdessä rekassa syttyneestä tulipalosta. Rekoista oltiin purkamassa Uram al-Kubran asukkaille tarkoitettua ruokaa, lääkkeitä ja muuta YK:n ja Maailman terveysjärjestön WHO:n lähettämää apua.

Suosittelemme sinulle