Hyppää sisältöön

Eläinten oikeuksille perustettiin puolue – Suomen Eläinoikeuspuolue hyväksyttiin puoluerekisteriin

Suomessa on nyt 13 rekisteröityä puoluetta.

Kuva: Valda Kalnina / EPA

Oikeusministeriö on hyväksynyt Suomen Eläinoikeuspuolueen puoluerekisteriin.

Puolue ajaa eläinten oikeuksia lajityypillisen elämään ja pyrkii estämään niiden käyttämisen eettisesti ja ekologisesti väärin.

Puolueen tavoitteena on yhteiskunnan muuttaminen niin, että eläimiä ei käytettäisi ihmisen tuotantovälineinä, ravintona, viihdykkeinä ja asusteina.

– Pyrimme vaikuttamaan poliittisten rakenteiden mukaan ja tuomaan politiikan kentälle sellaisen vaihtoehdon, mikä me nähdään, että sieltä on puuttunut, sanoo puolueen varapuheenjohtaja Santeri Pienimäki.

Pienimäen mukaan tietyissä puolueohjelmissa on hyviä kirjauksia eläinten hyvinvoinnista ja oikeuksista, mutta käytännössä niiden edistäminen ei näy. Suomen Eläinoikeuspuolue pyrkii eläinsuojelu- ja eläinoikeusjärjestöjen rinnalla tuomaan painetta nimenomaan puoluepolitiikan kentälle, sanoo Pienimäki.

Puolue keräsi puoluerekisteriin merkitsemistä varten runsaat 5 400 kannattajakorttia. Pienimäen mukaan aktiivisia jäseniä puolueella on satakunta lähinnä Turussa ja muissa yliopistokaupungeissa.

Suomen Eläinoikeuspuolue aikoo asettaa ehdokkaita ensi keväänä pidettäviin kuntavaaleihin ainakin Turussa ja mahdollisesti myös Helsingissä ja joissakin muissa kaupungeissa.

Suosittelemme sinulle