Hyppää sisältöön

Halla-aho: Perussuomalaisten äärioikeistosidonnaisuuksien selvittäminen mahdotonta lakia rikkomatta

Europarlamentaarikko Jussi Halla-Aho ei innostu perussuomalaisten jäsenten äärioikeistosidonnaisuuksien selvittämisestä. Hänen mukaansa selvitystä olisi mahdotonta tehdä lakia rikkomatta.

Jussi Halla-aho Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Ylen haastattelussa perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kertoi aiemmin aikovansa keskustella puolueen jäsenten äärioikeistokytkösten selvittämisestä perussuomalaisten puoluesihteerin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa. Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mukaan selvitys olisi käytännössä mahdoton toteuttaa.

– En tiedä miten voidaan selvittää perussuomalaisten jäsenten järjestösidonnaisuuksia, koska järjestöjen jäsenrekisterit ovat salaisia. Sitä ei voi lakia rikkomatta tehdä, Halla-aho sanoi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Halla-aho kritisoi myös kovin sanoin Asema-aukion tapahtumien uutisointia. Hänen mielestään uusnatsien mielenilmaisussa pahoinpidellyn ja myöhemmin kuolleen miehen tapausta käytetään keppihevosena, jolla hyökätään demokraattisia keinoja käyttävien kimppuun.

– Suomen Vastarintaliike on muutamasta kymmenestä taparikollisesta koostuva joukko, joka ei liity perussuomalaisiin mitenkään. Tätä on käytetty hyökkäyksessä nimenomaan perussuomalaisia kohtaan, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan poliittisesta henkirikoksesta puhuminen on tapauksen yhteydessä harhaanjohtavaa, sillä hänen mielestään pahoinpitelyn tarkoituksena ei ollut murha. Poliisin mukaan tekijä juoksi kymmenen metrin matkan kohti uhria ennen rintaan suunnattua lentopotkua.

– On ihan selvää että vaikka tuloksena oli uhrin hengenmenetys, sikäli kuin hengenmenetys liittyy suoraan pahoinpitelyyn, niin se ei selvästikään ollut tämän tekijän tarkoituksena. Hän ei potkaissut uhriaan päähän vaan rintaan, ja uhri kuoli kaaduttuaan ja lyötyään päänsä, näin olen ymmärtänyt, Halla-aho perusteli. 

Tapauksella yritetään sen sijaan siirtää huomiota pois turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien rikollisuuden aiheuttamasta turvallisuusuhasta, Halla-Aho uskoo.

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrää Halla-aho pitää edelleen poikkeuksellisen korkeana tilanteen rauhoittumisesta huolimatta. Hänen arvionsa mukaan viime vuoden tilanne Torniossa voi toistua, mikäli rajatarkastukset Ruotsissa ja Tanskassa lopetetaan. 

Suosittelemme sinulle