Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Nääntyvää Aleppoa pommitettu rajusti

Aleppon kapinallisten mukaan kaupunkiin on tehty voimakkaimmat ilmaiskut kuukausiin. Yöllisten ilmaiskujen jälkeen kaupungissa on puhjennut rajuja taisteluita.

Iskussa haavoittunut lapsi sai apua Douman sairaalassa Syyriassa 21. heinäkuuta 2016.
Iskussa haavoittunut lapsi sai apua Douman sairaalassa Syyriassa 21. heinäkuuta 2016. Kuva: Mohammed Badra / EPA
Minna Pye
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyrialainen oppositiojärjestö Syrian Observatory for Human Rights sanoo, että Aleppoon tehdyt ilmaiskut ovat rajuimmat kuukausiin. Myös muut kapinallisryhmät ovat luonnehtineet pommituksia erittän ankariksi.

Aleppon kapinalliset syyttävät iskuista Syyrian hallitusta ja sitä tukevaa Venäjää. Kapinallisten mukaan yöllisissä pommituksissa käytettiin muun muassa palopommeja. Yksi kapinallisryhmä kertoi, kuinka pelkästään sen hallitsemille alueille tehtiin yön aikana 15 ilmaiskua.

Aleppon kapinallisalueella oleva uutistoimisto AFP:n toimittaja kertoi, kuinka kokonainen katu oli liekeissä aamuyön pommitusten jäljiltä. Vapaaehtoiset palomiehet yrittävät saada tulipaloja hallintaansa.

Ihmiset nälkiintyvät ilman apua

Aamupäivällä taistelut Aleppossa ovat jatkuneet. Syyrian hallituksen joukot ovat edenneet kohti kapinallisten hallitsemia kaupunginosia. Kapinalliset yrittävät puolestaan rikkoa hallituksen saartorenkaan.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier ovat vaatineet väliaikaista lentokieltoa Syyriaan, jotta avustuskuljetuksia voitaisiin jatkaa. Syyrian tilanteen luonnehditaan olevan veitsenterällä.

Aleppon saarretussa kaupungissa elää noin 250 000 ihmistä surkeissa oloissa taisteluiden keskellä. Heidän toivonsa avun saamisesta on heikentynyt sen jälkeen, kun avustusjärjestöjen työntekijöitä on kuollut ilmaiskuissa ja hätäapurekkoja vastaan on isketty Aleppon lähellä.

Suosittelemme sinulle