Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Yahoon 500 miljoonan käyttäjätilin tietoja on varastettu

Yahoo selvittää tietomurtoa yhdessä poliisin kanssa.

Yahoon pääkonttori Sunnyvalessa Kaliforniassa.
Yahoon pääkonttori Sunnyvalessa Kaliforniassa. Kuva: John G. Mabanglo / EPA
Paula Tapiola
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltalainen Yahoo kertoo, että sen 500 miljoonan käyttäjätilin tietoja on varastettu vuonna 2014. Yhtiö uskoo, että varkauden tekjiä on toiminut jonkun valtion rahoittamana.

Käyttäjätileiltä on voitu varastaa nimiä, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita, syntymäaikoja ja salattuja salasanoja. Yahoon mukaan tileiltä ei olisi varastettu maksukorttitietoja eikä pankkitilitietoja.

Yahoo selvittää tietomurtoa yhdessä poliisin kanssa.

– Tutkinnassa ei ole löytynyt mitään näyttöä siitä, että Yahoon verkossa olisi tällä hetkellä valtion rahoittama toimija, yhtiöstä kerrotaan.

Yahoo ilmoittaa tietomurrosta niille käyttäjille, joiden epäillään joutuneen sen kohteeksi. Se on myös aloittanut heidän käyttäjätiliensä varmistamisen ja pyytänyt käyttäjiä vaihtamaan salasanansa.

Elokuussa hakkeri nimeltä Peace tarjosi eri verkkoforumeilla Yahoon 200 miljoonaa käyttäjänimeä ja salasanaa myyntiin. Hän pyysi tiedoista yhteensä 1 900 dollaria eli noin 1 700 euroa.

Peace on aiemmin myynyt Myspacestä ja LinkedInistä varastettuja tietoja. Yahoon edustaja kertoi elokuussa yhtiön selvittävän asiaa.

Yahoolla oli vuonna 2012 yli miljardi käyttäjätiliä.

Suosittelemme sinulle