Hyppää sisältöön

Sipilä: Äärijärjestöjen kielto etenee, asiasta kerrotaan maanantaina

Radikaalien järjestöjen kieltoa on selvitetty viikon verran sisäministeri Paula Risikon johdolla.

Pääministeri Juha Sipilä rasismin vastaisessa mielenilmauksessa Kuopion torilla
Tiina Forsberg

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lupaa muutoksia radikaaleja järjestöjä koskeviin lakeihin. Kuopion torilla rasismin vastaisessa tapahtumassa haastateltu Sipilä kertoo olleensa Kuopiossa sovitulla matkalla ja halunneensa tukea tapahtuman järjestäjiä.

– Ihmiset ovat oikealla asialla, kyllä tämä huolettaa suomalaista hiljaista enemmistöä tämä väkivaltaisten ääriliikkeiden liikehdintä, Sipilä sanoi kello 11 radiouutisten haastattelussa.

Sipilä kertoo hallituksen muuttavan äärijärjestöjä koskevia käytäntöjä ja lakeja. Päätöksiä on luvassa ja niistä kerrotaan maanantai-iltana, pääministeri sanoi.

Asiaa on selvitetty sisäministeri Paula Risikon (kok.) johdolla viikon verran ja muutoksia on tulossa, Sipilä lupaa. Uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen kieltämistä alettiin vaatia jyrkemmin sen jälkeen, kun liikkeen mielenosoituksessa Helsingin Asema-aukiolla sattuneen pahoinpitelyn uhri kuoli.

Poliittista väkivaltaa ei Sipilän mukaan voi selkeämmin tuomita kuin mitä hallituspuolueet ovat sen tehneet. Sipilä kertoo myös tapaavansa Pohjoismaiden kollegojaan ensi viikolla keskustellakseen mitä toimia muualla on tehty radikaalien järjestöjen toiminnan ehkäisemiseksi.

Kuopion torille oli kello 11 aikaan kokoontunut kymmeniä ihmisiä rasismia vastustavaan tapahtumaan.

Helsingin Peli poikki -mielenosoitukseen on ilmoittautunut kymmenisentuhatta osallistujaa Facebookissa. Tapahtumaa voi seurata suorana Ylen nettilähetyksestä klo 12–15.

Suosittelemme sinulle