Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Sedinit viimeistä kertaa arvokisajäillä? "Emme osaa sanoa olympialaisista"

Daniel ja Henrik Sedin saattavat päättää maajoukkue-edustuksensa Toronton World Cup -jäille. Välierässä vastaan asettuu Euroopan yhdistelmäjoukkue.

Daniel ja Henrik Sedin
Kuva: AOP
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sedinin kaksoset ovat olleet Ruotsin maajoukkueen vakiokalustoa suurissa arvokisaturnauksissa aina edellisestä World Cup -turnauksesta alkaen. Nyt Henrik ja Daniel ovat Tre Kronorin kanssa neljän parhaan joukossa, mutta 35-vuotiaiden pelurien kunnianhimoa lisää tieto, että toista mahdollisuutta voittaa kultaa ei välttämättä enää tule.

Sunnuntaina vastaan asettuu Euroopan yhdistelmäjoukkue. Pyeongchangin olympialaisiin hyökkääjiä ei välttämättä enää saada mukaan.

- Näitä turnauksia ei ole kovin monta enää tulossa, kun ikää tulee lisää. Emme osaa sanoa olympialaisista vielä, nautimme nyt tästä. Tie välieriin oli todella kova, Daniel Sedin sanoo uutistoimisto AP:lle.

- Nautimme joka päivästä ja pidämme hauskaa sunnuntaina.

Ainoa mutka Ruotsin taipaleessa oli 3-4-jatkoaikatappio Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaille. Eurooppa säikäytti turnauksen esiottelussa, jossa se pöllytti Tre Kronoria peräti 6-2.

Sedinin mukaan toista kertaa ruotsalaisia ei yllätetä.

- He kyttäävät virheitä ja pystyvät iskemään niistä. Meidän pitää olla varuillamme lauantaina. Emme voi hyökätä samaan tapaan kuin esiottelussa, Sedin sanoo.

- Minusta puolustuksemme tuki hyökkäyksiä vähän liiankin innokkaasti. Meidän pitää kunnioittaa heidän hyökkääjiään.

Suosittelemme