Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Petteri Orpo perussuomalaisille: Yhteydet ääriliikkeisiin syytä käydä läpi

Kokoomuksen puheenjohtaja osallistui mielenosoitukseen ensimmäistä kertaa elämässään.

Petteri Orpo
Petteri Orpo Kuva: AOP
Kimmo Henriksson
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokoomuksen sääntömääräinen puoluevaltuuston kokous alkoi lauantaina puoli tuntia myöhässä, koska puoluejohto halusi osallistua rasisminvastaiseen Peli poikki -mielenosoitukseen.

Puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi mielenosoituksen olleen hänen ensimmäisensä, mutta asiakin oli tärkeä.

Puheessaan puoluevaltuustolle Orpo toisti vielä kantansa, jonka mukaan äärijärjestöjen toiminta pitää kieltää lailla. Se ei tietenkään lopeta väkivaltaa, mutta olisi selkeä signaali sitä vastaan.

Hallituskumppaneistaan perussuomalaisista Orpo totesi, että puolueen on syytä käydä oma väkensä tarkasti läpi ja selvitettävä väitetyt yhteydet ääriliikkeisiin.

– Minusta heidän pitää tehdä täysin selväksi se, että he tuomitsevat väkivallan ja rasismin. Sen pitää näkyä heidän toiminnassaan. Tietenkin se lähtee ministeriryhmästä, jonka kanssa on erittäin hyvä yhteistyö, ei siinä ole sanomista. Myös suurin osa heidän eduskuntaryhmästään ja toimijoistaan toimii vastuullisesti. Oletan, että käyvät huolella läpi nämä asiat, Orpo kommentoii.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi aiemmin Ylelle Kuopion mielenosoituksessa, että äärijärjestöjen kielto etenee ja asiasta kerrotaan lisää maanantaina.

Suosittelemme sinulle