Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Raha-asiat hoidetaan nyt puhelimella – Katso tästä suosituimpien mobiilipankkien erot

Viime keväänä useiden pankkien mobiilisovellukset ohittivat käyttötiheydessä perinteiset verkkopankit. Vertailimme mobiilipankkien ominaisuuksia. Eroja löytyy.

grafiikka
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Timo Keränen
Avaa Yle-sovelluksessa

Älypuhelimissa olevat mobiilipankit houkuttelevat yhä enemmän käyttäjiä. Osuuspankin mobiilipalvelu löi verkkopankin laudalta viime keväänä, kun verrataan kirjautumismääriä. Suunta on sama Danske Bankilla, Nordealla ja S-pankilla.

– Asiakkaat kokevat, että he voivat hoitaa asioita ajasta ja paikasta riippumatta, juuri se käytännöllisyys tekee mobiilipankista vetoavan, sanoo yksikönpäällikkö Kristian Luoma OP-Ryhmästä.

MobilePayn myynti- ja kumppanuustiimin johtaja Anniina Heinonen Danske Bankista pitää täysin luonnollisena, että raha-asioiden hoito siirtyy puhelimeen, pelkästään sen perusteella, miten paljon aikaa puhelimen kanssa vietetään.

– Kun mietitään verkkopankkia, tablettipankkia ja mobiilipankkia, nämä eri kanavat yhtenäistyvät niin, että ihmiset voivat hoitaa mobiililaitteella pankkiasiansa.

S-pankin ja SOK:n mobiilissa on puoli miljoonaa käyttäjää. S-pankin digitaalisten kanavien johtaja Juha Raumolin S-pankista uskoo, että mobiilipankin vahvuus on arjen ymmärtäminen. Raumolin summaa eduiksi sen, että mobiilipankin avulla asiakas voi tallentaa kaupan kassalla takuukuitit, e-kuitit, kerätä bonukset ja osin myös maksaa S-ryhmän kaupoissa.

Mobiilipankeissa on eroja

Kaikkien mobiilipankkien tavoitteena on helppous ja käyttönopeus. Sovellusten kehittäjät pyrkivät ymmärtämään, mitä arjessa kiiruhtava ihminen palvelulta toivoo.

S-pankin nykyinen mobiilisovellus sisältää vähiten toimintoja mutta sovellus on saanut nostetta mahdollistamalla tankkaamisen ABC-asemilla.

Danske Bankin sovelluksen vahvuutena on arvopaperikaupan laajuus. Osuuspankki puolestaan pystyy tarjoamaan muita paremmin vakuutuspalveluja.

Nordean sovelluksessa helppoutta on haettu muun muassa drag and drop –ominaisuudessa ja mahdollistamalla uloskirjautuminen ravistamalla. Jotkut rahansiirrot onnistuvat kymmenessä sekunnissa, sisään- ja uloskirjautuminen mukaan lukien.

Alla on listattu mobiilipankkien tämänhetkisiä toimintoja. Mukana ei ole sellaisia perustoimintoja kuten viestit, maksupohjat, valuuttakurssit, perinteiset tilisiirrot jne.

Mobiilipankkien vertailu.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Suosittelemme