Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kansanedustaja Hakkaraisen muslimikirjoittelu etenee syyteharkintaan

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen Facebook-kirjoittelu etenee syyteharkintaan. Sisä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Hakkaraisen kirjoittelusta, jossa hän syytti kaikkia terroristeja muslimeiksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.
Hakkaraisen Facebook-kirjoittelun esitutkinta on valmistunut.
Arvo Vuorela
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisin mukaan tutkinnassa rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Asia siirtyy syyteharkintaan valtakunnansyyttäjävirastoon.

Esitutkinta liittyi Teuvo Hakkaraisen Facebook –kirjoitukseen 15 heinäkuuta 2016. Hakkaraisen epäillään kirjoituksillaan lietsoneen vihapuheita muslimeja ja maahanmuuttajia kohtaan.

Rikoskomisario Sami Salo Sisä-Suomen poliisista kertoo, että Hakkarainen selvitti asiaa tutkinnassa omalta osaltaan ja vastasi mitä hän kirjoituksillaan on tarkoittanut. Salon mukaan tutkinnasta teki poikkeavan sitä ympäröivä julkisuus.

– Tässä on tietynlainen julkisuusarvo, kun on kansanedustajasta kyse. Siinä mielessä poikkeuksellista, että ei meillä ihan vastaavanlaisia ole ollut. Tutkinta ei ollut missään nimessä hankala, kuulustelemallahan tämä hoidettiin.

Salon mukaan Hakkaraisen kirjoituksessa tietyllä tavalla arvosteltiin ja leimattiin ehkä suurempaa joukkoa, kuin tarkoitettiin. Näin ollen kirjoitus ylitti esitutkintakynnyksen rikosnimikkeessä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

– Lähinnähän tämä liittyy Hakkaraisen kijoitteluun, että muslimit pois tästä maasta ja että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Syyteharkinnassa selvitetään täyttyykö teon kuvaus kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kertoo rikoskomisario Salo.

Valtakunnansyyttäjän virastosta arvioidaan, että syytteen nostaminen ratkaistaan lähiviikkoina.

Suosittelemme