Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Orpo: Ei tarvetta jatkaa nokittelua Soinin kanssa

Kokoomukselle riittää, että hallitus on yhdessä tuominnut väkivallan ja rasismin.

Petteri Orpo.
Petteri Orpo. Kuva: Petteri Taalasmaa / AOP
Jari Korkki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoo, että hänelle riittää vakuutus siitä, ettei perussuomalaisilla ole yhteyksiä väkivaltaisiin ääriliikkeisiin. Orpo totesi politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa panevansa erityistä painoa sille, että hallitus tuomitsi eilen maanantaina yksimielisesti kaiken väkivallan ja rasismin linjatessaan ääriliikkeiden vaatimia toimiaan.

"Ei tarvetta nokitteluun"

Orpon mukaan hän ei ole käynyt perussuomalaisten puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin kanssa keskustelua viime viikonlopun julkisista kannanotoista. Soini vastasi Orpon vaatimukseen yhteyksien selvittämisestä kehottamalla Orpoa keskittymään kokoomuksen asioiden hoitamiseen.

– Meillä on Timon kanssa hyvät välit, olemme molemmat politiikan ammattilaisia, enkä näe tällaisille keskusteluille tarvetta, Orpo kuvailee suhdettaan Soiniin.

Soini: Orpo on helppo kumppani

Myöskään Soini ei pidä nokittelua Orpon kanssa mitenkään itsetarkoituksellisena. Soinin mukaan asioista on voitu ennenkin sopia.

– Petteri on siinä mielessä helppo kumppani, että voidaan sanoa, kun on tarvetta ja sitten sopia, kuvaa Soini välejään Orpoon.

Soinin mielestä hallituksen linjaukset äärijärjestöihin ovat maanantain neuvottelun jälkeen hyvällä mallilla.

– Kaikkeen ääriajatteluun – tuli se miltä suunnalta tahansa – pitää puuttua ja lähettää valtiovallan selvä viesti siitä, että tämä ei ole hyväksyttävää.

Sipilä: Asia puhuttiin maanantaina

Ahvenanmaalla Pohjoismaiden pääministeritapaamista isännöivän pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan asia puhuttiin maanantaina, eikä siinä ole mitään epäselvää.

– Ei sen selvemmin voi asiasta sanoa kuin mitä Timo Soinikin on tästä sanonut.

Suosittelemme