Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Joulu tulee säästöistä huolimatta – Pori pystyttää kiistellyt joulukuuset

Pori harkitsi joulukuusiperinteen katkaisemista säästöjen saamiseksi, mutta nyt on tehty päätös kuusien pystyttämisestä.

Porin kauppatorin joulukuusi mallia 2015 on kahdeksan metriä korkea. Kuusi on kaadettu Vähärauman kaupunginosassa sijaitsevasta yksityispihasta.
Porin kauppatori vuoden 2015 kuusi oli kahdeksan metriä korkea ja se tuotiin Vähäraumalta yksityispihalta. Kuva: Jari Pelkonen / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Porin keskustaan tulee sittenkin joulukuusia ensi jouluksi. Kuuset pystytetään raatihuoneen edustalle joulukuussa ja torille sekä Eetunaukiolle marraskuussa.

Kaupunki harkitsi pitkän joulukuusiperinteen katkaisemista säästösyistä. Vaikka kuuset saadaan lahjoituksena, niiden kaato, kuljetus, pystytys ja valaistus maksavat yli 10 000 euroa.

Kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen sanoo, että kaupunki harkitsee vielä, pystytetäänkö joulukuusia Laviaan ja Noormarkkuun. Nykyisin Poriin kuuluviin entisiin kuntakeskuksiin on aiemmin pystytetty kuusia, mutta tämän vuoden ratkaisua ei ole vielä tehty.

Säästöjä joka paikassa

Harkinta kuusiperinteen katkaisemisesta johtui siitä, että Porin kaikki hallintokunnat joutuvat tänä vuonna säästämään toiminnastaan. Taustalla on kaupungin miljoonien eurojen alijäämä.

Puistotoimi on muun muassa heikentänyt puistojen kunnossapidon tasoa. Kaupungin henkilökuntaa lomautetaan loppuvuonna pääosin kolmen viikon ajaksi.

Suosittelemme