Hyppää sisältöön

Haapakoski ja Nieminen Vuoden pesäpalloilijat

Sami Haapakoski (Vimpeli) ja Emma Nieminen (Kirittäret) ovat Vuoden pesäpalloilijat. Kauden parhaita juhlittiin pesisväen perinteisellä päätösristeilyllä.

Sami Haapakoski kuvassa
Sami Haapakoski pelasi loistavan kauden Vimpelin Vedon miehistössä. Kuva: Tomi Hänninen
Matti Lehtisaari

Vimpelin Vedon Sami Haapakoski ja Jyväskylän Kirittärien Emma Nieminen ovat Vuoden pesäpalloilijat. Haapakoski ja Nieminen vastaanottivat palkintonsa pesisväen perinteisellä kauden päätösristeilyllä.

Ylivieskan Kuulan kasvatti Haapakoski on Superpesiksen kaikkien aikojen etenijäkuningas (834 tuotua) ja kahdeksankertainen etenijätilaston ykkönen. Runkosarjan henkilökohtaiset ennätyslukemat 207 kärkilyöntiä toivat uran ensimmäisen kärkilyöntitilaston voiton. Myös ulkopelissä Haapakoskella oli merkittävä rooli, kun Vimpeli palasi mestariksi viiden välivuoden jälkeen.

Turku-Pesiksen kasvatilla Niemisellä on takanaan unelmien kesä. Joukkueena Kirittäret palasi mestariksi viiden välivuoden jälkeen, henkilökohtaisesti Nieminen voitti kärkilyöntitilaston omilla ennätyslukemillaan (141) ja pelasi linjassa isolla tontilla näyttävästi.

Janne Mäkelä (Vimpeli) ja Virpi Hukka (Kirittäret) valittiin pudotuspelien arvokkaimmiksi pelaajiksi. Vuoden lukkareina palkittiin Toni Kohonen (Sotkamo) ja Noora Patrikainen (Kirittäret). Vuoden pelinjohtajat ovat Sami-Petteri Kivimäki (Vimpeli) ja Jussi Viljanen (Kirittäret).

Suosittelemme sinulle