Hyppää sisältöön

Turun SDP aikoo perata toimintatapansa: "Kyllä meillä on tahto lakia noudattaa"

Turun SDP:n kunnallisjärjestö sai keskiviikkona täyslaidallisen, kun Turun Sanomat kertoi demarien haalivan piilotukia, minkä ehtii.

Kiitos SDP 1899 -paita.
Risteilyvieraan paita tunnustaa väriä. Kuva: Jani Saikko / Yle
Yrjö Hjelt

Turun SDP:n kunnallisjärjestön toiminnanjohtaja Petja Raaska sanoo, että Turun Sanomien (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkoinen kohujuttu demarien paikallisjärjestön saamista piilotuista ei pidä sisällään paljonkaan uutta asiaa.

– Turun Sanomien kertomia asioita on käsitelty vuosien mittaan jo useasti, ja olemme niitä julkisesti hävenneet, Raaska sanoo.

Piilotukia ei ole maksettu

Petja Raaskan mukaan Turun SDP ei ole saanut demareita lähellä olevilta säätiöiltä piilotukea vuoden 2009 vaalilakiuudistuksen jälkeen. Hän sanoo, että Turun Sanomien paljastukset piilotuista ovat tapahtuneet ennen vaalirahalain aikaa.

Olemme niitä julkisesti hävenneet ja todenneet, että nämä asiat pitää saada kuntoon.

Petja Raaska

– Vuoteen 2009 asti puoluetta on avustettu, mutta sen jälkeen niistä on luovuttu, Raaska sanoo.

Turun Sanomat nosti artikkelissaan pintaan Turun SDP:n julkaiseman Väkipyörä-lehden. TS:n mukaan demareita lähellä oleva ja kaupungin avustuksia nauttiva Tarmo-säätiö maksoi lehdessä olleista ilmoituksista ylihintaa eli suoranaista piilotukea puolueelle.

Jos kelloa saisi käännettyä taaksepäin

Kunnallisjärjestön toiminnanjohtaja Petja Raaska sanoo, että ilmoitusmyynti kaupungin avustuksia nauttivalle taholle eli Tarmo-säätiölle on ollut moraalisesti väärin. Hän kuitenkin kiistää, että kyse olisi ollut piilotuesta puolueelle. Raaska sanoo, että asiasta otetaan nyt opiksi.

Koitetaan pitää peli selvempänä ja rehtinä.

Petja Raaska

– Jos saisin kääntää kelloa taaksepäin, niin varmaan ymmärtäisin, että tänä päivänä näin ei kannata enää tehdä. Tämä on ollut minun taholtani ihan ajattelemattomuutta.

Raaska sanoo, että vastedes ilmoituksia kaupungin avustuksia nauttivilta säätiöiltä ei enää oteta vastaan.

– Kun Väkipyörä seuraavan kerran ilmestyy, emme enää myy ilmoituksia tahoille, jotka saavat kaupungin avustuksia. Koitamme pitää pelin selvempänä ja rehtinä.

Kivet ja kannot käännetään jälleen kerran

Vaikka Turun SDP:n toiminnanjohtaja Petja Raaska korostaakin, että puolueessa ei ole tehty mitään laittomuuksia, kunnallisjärjestö aikoo selvittää, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

– Perkaamme jälleen kerran kaikki toimintatapamme, vieläkö siellä on jotain, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kyllä meillä on tahto noudattaa lakia kaikessa toiminnassa, Petja Raaska toteaa.

Suosittelemme sinulle