Hyppää sisältöön

Pelimaailman huiput kohtaavat tuoppi kourassa – verkostoituminen halutaan helpoksi

Kajaanissa järjestettävä pelinkehityskonferenssi Northern Game Summit kerää Kainuuseen pelialan tekijöitä ympäri maailman. Tapahtuma loppuunmyytiin hyvissä ajoin.

Valmisteluissa ei ole tapahtumamanageri Emma Karttusen ja tapahtumatuottaja Tommi Krogeruksen mukaan ollut isoja ongelmia. Tapahtumaan odotetaan molempina päivinä 500 osallistujaa. Tapahtuma käynnistyi tänä vuonna epävirallisesti jo keskiviikkona Day Zero -tapahtumalla. Kuva: Mika Niskanen / Yle
Mika Niskanen

Olut pöytään ja biljardikeppi käteen. Tällä tavalla voisi tiivistää tavan, jolla suomalainen helpoiten verkostoituu. Ainakin jos kysytään pelikehityskonferenssi Northern Game Summitin tapahtumamanagerilta Emma Karttuselta.

– Verkostoituminen on varmaan omalta osaltaan erilaista kuin muista maista tulevilla. Suomalaiset tarvitsevat ehkä tietyn ilmapiirin, joka on rennompi, ettei olla niissä puvuissa, Karttunen pohtii.

Konferenssin tapahtumatuottaja Tommi Krogerus on samoilla linjoilla Karttusen kanssa. Peliala on henkilömäärältää pieni – käytännössä on mahdollista tuntea kaikki Euroopan tekijät, Krogerus pohtii. Verkostot auttavat eteenpäin.

– Suomalaisille verkostoituminen on hankalaa, joten teemme sen baarissa, se on tärkeätä. Tarkoitus ei ole, että kukaan vetää lärvejä, vaan pari olutta kummasti avaa suomalaisten puhekeskuksia. Se toimii hyvin, Krogerus sanoo.

Toivon, että tämä rohkaisee muidenkin alojen ihmisiä.

Tommi Krogerus

Northern Game Summit järjestetään 6.–7. lokakuuta Kajaanissa, ja se on loppuunmyyty. Viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on puhumassa esimerkiksi pelimaailman huippuja.

Tapahtuma on noussut menestykseksi viiden vuoden olemassaolonsa aikana.

– Toivon, että tämä rohkaisee muidenkin alojen ihmisiä. Olemme Kajaanissa keskellä metsää ja tämä on yksi Suomen suurimmista alan tapahtumista, että se on kyllä mahdollista, kun vaan tekee, Krogerus pohtii.

Kontakteja haetaan "deittipalvelulla"

Tapahtumatuottaja Krogerus kertoo, että rentouteen on panostettu. Tarkoituksena on luoda ympäristö, jossa ujoimmatkin voivat verkostoitua.

– Rennompi ympäristö on yksi asia, johon olemme tähdänneet ja josta olemme saaneet kiitosta, Krogerus kehuu.

Tapahtumassa on voinut myös sopia tapaamisia Pitch & Match -palvelun kautta. Palveluun luodaan profiili ja kerrotaan, mitä etsitään, Krogerus selittää. Tämän jälkeen voi selata muiden profiileja ja löytää jonkun, joka etsii samaa. Sen jälkeen on mahdollista ehdottaa tapaamista konferenssin yhteydessä.

Eli kyseessä on eräänlainen pelialan deittipalvelu?

– Kyllä, Krogerus nauraa.

Virtuaalitodellisuus on nousussa

Tänä vuonna konferenssissa on esillä muun muassa virtuaalitodellisuus. Tapahtumatuottaja Tommi Krogerus kertoo, että asia on ollut esillä ympäri maailmaa monissa pelialan tapahtumissa.

Laitteet ovat yhä kalliita, mutta jo niin kehittyneitä, että kovan luokan pelaajat ostavat niitä, Krogerus kertoo. Jatkuvasti kehitetään myös halvempia laitteita. Tästä yksi esimerkki ovat lasit, joissa hyödynnetään tietyn mallista älypuhelinta.

Mutta milloin virtuaalitodellisuus tosiasiassa lyö läpi? Tätä on mahdotonta tietää, mutta Krogerus arvelee ensi vuotta, tapahtumamanageri Emma Karttunen paria kolmea seuraavaa vuotta.

– Jos pelejä ruvetaan nyt kehittämään, jotka ovat pidempiä ja kovempitasoisia, niin kyllä siinä tuotantoprosessissa hetkisen menee, Karttunen pohtii.

Suosittelemme sinulle