Hyppää sisältöön

Kaupunginjohtaja: Imatran koulut Vuoksenniskalle, Mansikkalaan ja Kosken koululle

Kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan ehdotusta koulujen keskittämisestä kolmeen paikkaan maanantaina.

Imatran kaupunginjohtaja ehdottaa, että kaupungin keskimmäinen koulukeskus tulee Mansikkalaan. Toisena vaihtoehtona on esitetty Ukonniemeä. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Imatran koulujen keskittäminen kolmeen paikkaan näyttää yhä todennäköisemmältä. Kaupunginhallitus saa maanantaina käsiteltäväkseen kaupunginjohtaja Pertti Lintusen esityksen, jonka mukaan kaupunki keskittää koulut Vuoksenniskalle, Mansikkalaan ja Kosken koululle.

Koulujen keskittäminen tarkoittaa Meltolan, Imatrankosken, Kaukopään, Linnalan ja Tainionkosken koulujen lakkauttamista.

Mansikkalan vaihtoehtona on ollut koulukeskuksen perustaminen Ukonniemeen. Lintusen mukaan Mansikkalan puolesta puhuvat sijainti ja siellä jo olevat koulut.

– Se on keskeisellä paikalla. Siellä yhdistyvät ala- ja yläkoulu sekä lukio. Ammattioppilaitos ja ammattikorkeakoulu ovat samalla alueella. Lisäksi on hyviä liikuntatiloja ja kulttuuritiloja on ihan välittömässä läheisyydessä, Lintunen perustelee.

Pitäisikö ajatukset Ukonniemestä haudata tässä vaiheessa?

– Opetusta voi painottaa liikunnallisesti ja näin pois päin. Mikä on ihan hyvä vaihtoehto sekin. Jos ajattelee olosuhteita niin kyllä se pystytään järjestämään tuossa Mansikkalassakin, Lintunen vastaa.

Kouluratkaisuista päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto lokakuun kokouksessaan.

Uudistukset alkavat Vuoksenniskalta

Mikäli - ja todennäköisesti kun - kaupunki päättyy keskittämään koulut kolmeen paikkaan, alkaa kaupunki ensimmäiseksi valmistella Vuoksenniskan alueen koulujärjestelyjä Virasojan koulun tilanteen takia. Tavoitteena on, että Virasojan koulu muuttaa Vuoksenniskalle kahden vuoden kuluttua.

Sitä ennen kaupunki jakaa Virasojan koulun oppilaat väliaikaisesti Vuoksenniskalle ja Linnalaan. Virasojan koulu toimii Havurinteessä, joka on todettu käyttökelvottomaksi sisäilmaongelmien takia. Oppilaiden jakoa valmistellaan parhaillaan.

Vuoksenniskan koulujärjestelyjen päästyä vauhtiin alkaisi Mansikkalan alueen mylläys.

Suosittelemme sinulle