Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Yle Puheen Urheiluillassa laaja keskustelu joukkuelajeista

Yle Puheen Urheiluilta alkaa kello 18.03.

Jalkapallo yleiskuva
Kuva: Tomi Hänninen
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalainen pääsarjapalloilu on levittäytynyt laajalle: kartalle voidaan piirtää peräti 62 paikkakuntaa, joilla on ainakin yksi palloilun pääsarjajoukkue.

Ainakin kaksi joukkuetta on 30 paikkakunnalla ja eniten joukkueita on Helsingissä, jossa voi seurata peräti 17 ylimmän sarjatason joukkueen otteluja. Tampere on tilaston kakkonen 12 joukkueella, Oulussa joukkueita on kahdeksan, Turussa sekä Vantaalla seitsemän ja Espoossa ja Jyväskylässä kuusi.

Suurin paikkakunta, jolla ei ole pääsarjajoukkuetta on muuten Lohja.

Tarkastelussa ovat mukana jalkapallo, jääkiekko, jääpallo, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy ja pesäpallo, joista jääpalloa lukuun ottamatta mukaan on laskettu sekä miesten että naisten joukkueet.

Eniten eri lajien joukkueita on seuroista HIFK:lla (5). Ilves ja TPS ovat edustettuina neljällä joukkueella, HPK sekä Lukko kolmella.

Mitä kaikkea näiden tilastolukujen taakse oikeastaan kätkeytyy ja miten suomalaisten joukkuelajien karttaa tulisi tulkita, sitä pohditaan Yle Puheen Urheiluillassa maanantaina 10. lokakuuta 2016 kello 18.03.

Aihetta tulevat arvioimaan illan aikana ainakin Jukka Rautakorpi ja Antti Paananen Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksiköstä, Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, monen palloilulajin valmennuksessa mukana ollut Kyösti Lampinen sekä useat eri seurojen edustajat.

Iltaa isännöivät Jere Pehkonen ja Jouko Vuolle.

Jouko Vuolle

Suosittelemme