Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Vuosien ponnistelujen tulos: Atria käynnistää sianlihan viennin Kiinaan

Atria on tavoitellut sianlihalle vientilupaa Kiinan markkinoille jo useamman vuoden ajan. Nyt vientilupa on saatu ja yhtiö pyrkii käynnistämään viennin mahdollisimman pian.

Atria-kyltti Nurmon tehtaan katolla.
Kuva: Juha Kemppainen / Yle
Elina Kaakinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinan viranomaiset ovat myöntäneet Atria Suomen Nurmon tuotantolaitokselle laitoskohtaisen luvan sianlihan viemiseksi Kiinaan. Atria Suomi Oy on saanut asiasta virallisen vahvistuksen. Vientilupa on merkittävä asia Atrian liiketoimintojen kehittämisessä ja laajentamisessa.

– Neuvottelut Kiinan ja Suomen lupaviranomaisten kanssa onnistuivat hyvin ja he ovat vakuuttuneita Atrian korkeasta laadusta. Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä Kiinan markkinoille ja laajentaa liiketoimintaamme uudelle markkina-alueelle, toteaa Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhn.

Gröhnin mukaan tässä vaiheessa on vielä mahdotonta kertoa enempää asian taloudellisista vaikutuksista.

Atrian tiedotteen mukaan yhtiö tähtää pitkäjänteiseen yhteistyöhön kauppakumppaniensa kanssa. Atria on tehnyt selvityksiä ja valmistellut viennin käynnistämiseen liittyviä kaupallisia toimenpiteitä. Vientitoiminta pyritään käynnistämään mahdollisimman pian.

Suosittelemme