Hyppää sisältöön

Tero Kuorikoski Paralympiakomitean pääsihteeriksi: "Työsarkaa riittää"

Tero Kuorikoski on valittu Paralympiakomitean uudeksi pääsihteeriksi vuoden määräaikaisella sopimuksella.

Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski
Kuva: Erkki Hämäläinen
Riikka Smolander

34-vuotias Tero Kuorikoski on valittu Paralympiakomitean uudeksi pääsihteeriksi vuoden määräaikaisella sopimuksella. Kuorikoski siirtyy komiteaan Pajulahden Urheiluopiston kansainvälistymisprojektin johtajan paikalta. Kuorikoski väittelee joulukuussa urheilujohtamisesta. Hän lopetti viime vuonna maajoukkuetason taekwondouransa.

Kuorikoski seurasi tiiviisti Rion paralympialaisia ja tietää, että tekemistä riittää, jotta suomalainen paralympiaurheilu pysyy kilpailussa mukana.

- Vammaisurheilu seuraa vammatonta urheilua. Tälläkin saralla urheilu totaalistuu ja ammattimaistuu ja kilpailu maailmalla kovenee. Se ei ole tekosyy sille etteikö jatkossa kannattaisi tavoitella suurempaa mitalisaalista kuin kolme, Itsestään se ei tule paranemaan, Kuorikoski kommentoi.

Kuorikosken mukaan paraurheilun varainhankintaa tulee kohdistaa entistä enemmän yritysmaailmaan.

- Yrityspuolella on enemmän kasvupotentiaalia. Jos onnistutaan kertomaan yrityksille, mistä vammaisurheilussa on kyse ja välittämään hienot tarinat, haluaisi moni varmasti samaistua arvomaailmassaan paraurheiluun ja tuoda sitä imagossaan esille. Helppoa se ei ole, mutta siellä on mahdollisuuksia, Kuorikoski kertoi.

Kuorikoski aloittaa pääsihteerinä marraskuun alussa. Paralympiakomitean pääsihteerinä vuoden 2012 joulukuusta asti toiminut Tiina Kivisaari aloitti Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntajohtajana lokakuun alussa.

Suosittelemme sinulle