Hyppää sisältöön

Radio Helsingille uusi omistaja Muusikkojen liiton Livelaboratoriosta

Radio Helsinki saa uuden omistajan. Radiokanavaa pyörittävä Kaupunkitarinat Oy on tehnyt esisopimuksen liiketoiminnan myymisestä Livelaboratoriolle.

Kuva: Radio Helsinki
Paula Tiainen

Pitkään talousvaikeuksien kanssa paininut Radio Helsinki vaihtaa omistajaa. Muusikkojen liiton omistama Livelaboratorio Oy on tehnyt esisopimuksen radiokanavan liiketoiminnan ostamisesta Kaupunkitarinat Oy:ltä.

– Radio Helsingillä on tärkeä paikka monimuotoisen musiikki- ja kaupunkikulttuurin äänenkannattajana, ja sitä halutaan enitsestään vahvistaa. On erittäin osuvaa, että juuri muusikot ovat kattojärjestönsä kautta mukana pelastamassa kanavan toimintaa, Livelaboratorion hallituksen puheenjohtaja Ahti Vänttinen kommentoi Radio Helsingin nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Viestintävirasto on omalta osaltaan hyväksynyt esisopimuksen sisältöineen, eikä omistajanvaihdos vaikuta kanavan toimilupaan. Virastolle annetun selvityksen mukaan ostajalle siirtyy täysi määräysvalta kaikesta kanavan radioliiketoiminnasta sekä tarvittavat laitteet, työsopimukset, Radio Helsinki -nimi, ja muut toiminnan vaatimat edellytykset.

– Tämä on erittäin luonteva ratkaisu. Radion uusi koti sopii hyvin kanavan toimintaideologiaan ja se on myös erinomainen paikka kasvaa ja kehittyä monimuotoisen kaupunkikulttuurin sanansaattajana, radiohelsinki.fi siteeraa Kaupunkitarinat Oy:n hallituksen puheenjohtajaa Tomi Ruotimoa.

Radio Helsingin jatkon tarkemmista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin. Livelaboratorio pyörittää myös elokuussa toimintansa aloittanutta G Livelab -nimistä elävään musiikkiin erikoistunutta klubia Helsingissä. Radio Helsinki on perustettu vuonna 2000.

Suosittelemme sinulle